Öğretmen

Öğretmenlerin Eş Yanına Tayinleri İçin MEB'den Önemli Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), görev yaptıkları ilde 31 Ekim tarihi itibarıyla 1 yıllık çalışma süresini dolduran sözleşmeli öğretmenlerin, istemeleri halinde sözleşmeli öğretmen olan eşlerinin görev yaptığı ile atanmalarına ilişkin 25 Ekim’e kadar dilekçe verebilecekleri bildirildi.

İL VALİLİKLERİNE YAZI GÖNDERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 66 il valiliğine bir yazı gönderildi. Gönderilen yazıya göre evli olan ve her ikisi de sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan öğretmenlerin alanları itibarıyla, öğretmen ihtiyacı da dikkate alınarak ve aile birliği mazeretine bağlı olarak eş birliklerinin sağlanması uygun görüldü.

Norm kadro durumunu da dikkate alarak, başvuruda bulunacak sözleşmeli öğretmen çiftlerin aile birliği mazeretine bağlı olarak birleştirilmelerine yönelik çalışmalar yapılacak. Ayrıca illerin alanları itibariyle öğretmen ihtiyacı da göz önünde bulundurulacak. 

27 EKİM’E KADAR BAKANLIĞA GÖNDERİLECEK

İl emrine atanan ve eşleri başka ilde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlar, 31 Ekim tarihi itibarıyla görev yaptıkları ilde 1 yıllık çalışma süresini doldurmaları gerekmektedir. Bu şartla beraber istemeleri halinde eşlerinin görev yaptığı ilde birleştirmek istediklerine ilişkin bir dilekçe vereceklerdir. Sözleşmeli öğretmenler bu dilekçeyi 25 Ekim 2017 tarihine kadar görev yaptıkları İl Milli Eğitim Müdürlüğüne vereceklerdir. Ayrıca öğretmenlerin dilekçeleri 27 Ekim 2017 tarihine kadar Milli Eğitim Bakanlığına gönderilecektir.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA