Öğretmen

Öğretmenlerin İl İçi ve İller Arası Yer Değiştirmelerinde Baz Alınan Tarih Değiştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değiştirme başvuruları hakkında çeşitli değişiklikleri yapıldığı ifade edildi.

Bilindiği gibi 30 Eylül 2018 tarihi itibari ile 3 yıl görev süresini dolduran öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı iller arası ve il içi yer değiştirme başvurularını yapabilecekleri ifade edildi. Ancak adaylar tarafından bu tarihinde 31 Ekim 2018 olması talep edildi. 

MÜSTEŞAR TEKİN’İN PAYLAŞIMI

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin sosyal medya hesabında bir adayın talebini paylaştı. Yusuf Tekin’in sosyal medya paylaşımında yer alan aday tarafından belirtilen talepte “Sayın müsteşarım 2015 yılını ÖABT sınavına açılan dava yüzünden geç atandık. Normalde eylül ayında atanmamız gerekirken ekimde atandık. İl içi ve iller arası yer değiştirme kılavuzuna göre tayin isteyemiyoruz. 31 Ekim baz alınmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verildi. Bu talebe ise Yusuf Tekin tarafından “Bu sorunu çözeceğiz inşallah” yanıtı verildi.

MEB’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Bu paylaşımların ardından MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünden bir duyuru yayımlandı ve tarihin 31 Ekim olarak belirlendiği ifade edildi. Söz konusu duyuruda “Öğretmenlerin 2018 yılı il içi ve iller arası yer değiştirmelerine ilişkin yapılan duyurularda eğitim kurumunda/ilde çalışılması gereken en az 3 yıllık çalışma süresinin hesabında 30 Eylül 2018 tarihinin esas alınacağı bildirilmişti. Ancak söz konusu tarih Bakanlık Makamının 22/05/2018 tarihli ve 19303 sayılı onayı gereğince 31 Ekim 2018 olarak uygulanacaktır.” ifadelerine yer verildi.