Öğretmen

Öğretmenlerin İller Arası Yer Değiştirme Başvuru Tarihleri Açıklandı

Öğretmenler, isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı olarak iller arası yer değiştirme başvurularını, 16-22 Haziran 2016 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden yapabilecek.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kurumun internet sitesinde, öğretmenlerin 2016 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyuru açıkladı.

Açıklanan duyuruya göre, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayanlar ile bu yükümlülüklerini tamamlamış veya muaf olan öğretmenlerden 30 Eylül 2016 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlamış olanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı taşra teşkilatı kapsamında bulunan eğitim kurumlarında görev alan öğretmenler, istemeleri halinde iller arasında yer değişiminde bulunabilecekler.

Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanlarının hesaplaması, 22 Haziran 2016 tarihi dikkate alınarak yapılacak.

Yer değişikliği için başvuru tarihleri Bakanlık tarafından16-22 Haziran olarak belirlendi. Başvurulara göre atamalar 27 Haziran’da gerçekleştirilecek ve ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri 28 Haziran’dan itibaren başlatılacak.

2016 yılı iller arası isteğe ve sorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine başvurular, “http://mebbis.meb.gov.tr” veya “http://ikgm.meb.gov.tr” adreslerindeki elektronik başvuru formu doldurularak yapılacaktır.

AA

Kamupersoneli.net  | Ankara