Öğretmen

Öğretmenlerin Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları Başladı ! İşte MEBBİS Başvuru Ekranı

Öğretmenlerin mazeret durumuna bağlı (özür durumuna bağlı yer değiştirme, eş durumuna bağlı yer değiştirme başvuruları, eş durumu tayinleri) yer değiştirme başvuru formu Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden yayımlanarak MEBBİS başvuru ekranı öğretmenlerin erişimine açıldı.

MAZERETE BAĞLI BAŞVURULAR BAŞLADI

“Öğretmenlerin mazeret durumuna bağlı yer değiştirme başvuru formu nasıl alınır?” srorusunun yanıtı araştırılıyor. Bugün itibari ile MEBBİS özür durumuna bağlı yer değiştirme, eş durumuna bağlı yer değiştirme başvuruları (Eş durumu tayinleri) başladı.

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kadrolu öğretmenlere ilişkin ‘mazerete bağlı yer değiştirmeler’ için duyuru yayınladı.

Başvuru yapacak olan öğrfetmenler başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki MEBBİS ‘Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu’ doldurarak başvurularını gerçekleştireceklerdir.

Öğretmenler, yer değiştirme başvurularını yaptıktan sonra mazeret durumuna ilişkin belgelerini onay için kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğüne ibraz etmek zorundadır. Görevli oldukları il/ilçe dışında bulunanlar, ibraz edilecek belgeleri e-posta, telefon, faks gibi uygun iletişim araçlarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğüne süresi içinde ulaştıracaktır. Süresi içinde ulaştırılmayan belgelerden öğretmenler sorumludur.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları yayımlanan takvime göre belirtilen tarihlerde iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir. Bieinci aşamada öğretmenler Elektronik Başvuru Formunu doldurarak mazeret durumuna göre atanmak istedikleri il ve ilçeyi seçerek başvuru formunu onaylatacak.

Bir Yorum

  1. Ben istanbula es durumu atamasi isticem. Sadece 1 ilce mi secebiliyorum