Öğretmen

Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığının sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişikliği tercihlerinin alınmaya başlandığı ifade edildi.

ÖĞRETMENLERİN MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURULARI BAŞLADI

MEB tarafından yapılan açıklamada öğretmenlerin tercih işlemlerini “https://mebbis.meb.gov.tr” internet adresinden 27 Ağustos 2019 tarihine kadar yapabilecekleri belirtildi.

Trcihler yapıldıktan sonra 29 Ağustos 2019 tarihine kadar atamalar gerçekleştirilecek. Tebligat ve ilişik kesme işlemleri de 2 Eylül’den itibaren yapılacak.

Bakanlık yetkilileri tarafından daha fazla öğretmenin aile birliği mazeretine ilişkin yer değişikliğinden yararlanabilmesi amacıyla yer değişikliği işlemlerinin Ağustos ayında planlandığı ifade edildi. 

Bunun yanı sıra öğretmenlerin emeklilik işlemlerinin yasa gereği Haziran ve Temmuz aylarından yapılmasından dolayı mazerete bağlı yer değiştirmelerde daha çok talebin karşılanabilmesi adına emeklilik işlemlerinin tamamlanması beklendiği vurgulandı.