Öğretmen

Öğretmenlerin merakla beklediği ek ders saatlerine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayınlandı

Milyonlarca öğretmenin merakla beklediği Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlandı.

DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN RESMİ KARAR YAYINLANDI

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan kararda “Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’ın yürürlüğe konulmasına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 89 uncu maddesi ile 439 sayılı Kanun hükümkeri gereğince karar verilmiştir.” denildi.

ÖĞRETMENLERE 15 SAAT EK DERS ÜCRETİ ÖDENECEK

Ayrıca yayınlanan karar da şu maddeler yer aldı:

MADDE 1- 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine Ilişkin Kararın 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “(3) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde bir öğretim yılında dört haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir.” 

MADDE 2- Bu Karar, 18/11/2019 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 

MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür. 

Öğretmenlerin merakla beklediği ek ders saatlerine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayınlandı