Öğretmen

Sahte Öğretmenlikte İlk Ceza Belli Oldu ! 330 Bin TL !

Rukiye G. S.’nin Başbakanlık tarafından 2005’te yılın öğretmeni seçilerek ödüllendirilen, ancak daha sonra sahte öğretmen olduğu ortaya çıkmıştı. G. S. 2005-2016 yılları arasından görev yaptığı sürede devletten 330 bin 578 TL maaş ödemesi yapıldığı tespit edildi. Gazete Habertürk’ten Enis Yıldırım’ın haberine göre Trabzon’da Dernekpazarı Kaymakamlığı öğretmenin borcunu tespit ederek mahkemeye gönderirken, Erzurum Çat Kaymakamlığı da çalışmalarını sürdürüyor.

HER ŞEY ORTAYA ÇIKARILDI

Rukiye G. S.’nin emekliliğine bir yıl kala her şeyin ortaya çıkarılması üzerine hakkında iki ayrı suçtan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan Rukiye G.S.’nin devleti uğrattığı zararın boyutu araştırılıyor. Tutuksuz yargılanan öğretmen için görev yaptığı 2 ildeki Çat ve Dernekpazarı kaymakamlıklarına birer yazı gönderen Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi, öğretmenin devletten aldığı tüm ücretlerin belirlenmesini istedi.

330 BİN TL FATURA

 11 yıl Trabzon’un Dernekpazarı İlçesi’nde görev yapan Rukiye G.S.’nin devletten maaş ve diğer ücretler olarak 330 bin 578 TL aldığı tespit edildi. Mahkeme şimdi Rukiye G.S.’nin 8 yıl görev yaptığı Erzurum’un Çat İlçesi’nde aldığı ücretin tespitini bekliyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARA