Öğretmen

Sendika Başkanları 5 Bin İlave Öğretmen Atamasına Ne Dedi?

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, öğretmen atamalarıyla ilgili 5 bin ilave atama yapılacağını açıklamıştı.  Bu haberimizde sendika başkanlarının 5 bin ilave atamasıyla ilgili açıklamalarını değerlendireceğiz.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN: “Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan öğretmen istihdamı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın Şubat ayı içerisinde yapacağı 20 bin atamaya 5 bin kadro daha eklemesi atama bekleyen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına önemli bir adım Bu güzel adımı önemsiyor/destekliyoruz.”

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK: “Aslında Şubatta 30 bin öğretmen ataması bekliyordum. Bizim de sürekli desteklediğimiz, ataması yapılmayan öğretmenlerin aylardır dile getirdiği 20+10 bin atama talebi yerine gelecek diye umutlanmıştım. Sn İsmet Yılmaz’ın Maliye Bakanlığını ikna etmeye çalıştığını biliyordum. Sonunda 10 bin yerine 5 bin atama, toplamda 25 bin atama yapılacağı açıklandı. Beklentimiz karşılanmadı, böyle olmamalıydı, en az 30 bin atama çıkmalıydı diyebiliriz, ancak zaman zaman eleştirdiğimiz Sn Yılmaz’ın artış konusundaki gayretini görmezden gelemeyiz. Sn Yılmaz bu defa, artışı istemiş, ancak, anlaşılan maliyenin inadını bu kadar kırabilmiştir. 10 bin artış olmasa da, 5 bin artıştaki gayreti için Sn Yılmaz’a teşekkür ediyor, Ağustos ayında bir 40 bin atama daha yapılması için Milli Eğitim Bakanı olarak gayretini bekliyoruz. Bu arada Şubat’ta yapılacak mülakatın daha adil yapılacağı, verilecek puanların KPSS’de alınan puandan daha düşük ve KPSS’de alınandan daha yüksek verilmemesi konusunda gereken açıklamanın da yapılmasını bekliyoruz. Alın terinin heba edilmemesi konusunda hassasiyet bekliyoruz. Yapılacak 25 bin atamanın tüm ataması yapılmayan öğretmenlere eşit olarak dağıtılması, yeni tartışma ve problemler yaratacak uygulamalardan da kaçınılması şarttır. Bu konuda da MEB açıklama yaparak, kafa karışıklığına ve tartışmaya son vermelidir.”

DEĞERLENDİRME: Türkiye’nin iki büyük sendikasının başkanlarının açıklamalarını yukarda yorumsuz olarak aktardık. Anlaşılan o ki sendika başkanları 5 bin ilave atamanın nasıl yapılacağını bilmemektedirler. 5 bin ilave atama elbette önemlidir ancak sendikaların yeni düzenlemeler konusunda MEB’le istişare içinde olması gerekirdi. Sendika başkanlarımız ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi konusuna ne diyecekler diye merak ediyoruz. Sayın Sendika başkanlarımızın konuyla ilgili Kasım 2017’deki açıklamaları mevcuttur. 5 yıl ücretli öğretmenlik yapanlar KPSS olmadan öğretmen olarak atanmalı mıdır? Veya bir grup sendikaya gitse 3 yıl ücretli öğretmenlik yapanlara kadro verilmesi için destek isterse destek verirler mi? Kamupersoneli.net olarak iyi niyetle sendika başkanlarımızın konuya bakış açılarını merak ediyoruz.

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

NOT: Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Bir Yorum

  1. Yasaya okurken yakalanmış,kızmeslek liseliler zorunlu tutulduklari bölümleri,özgürce tercih yapanlarla okuduk.Formasyn icin yıllarımz gtti.şimdi 5 yıl ücretli olanları kadroya alıyrlarmş ne hakla!Kpss de 5 yılı giden nereye gtsn!Bedava kadro vermeyi bırakında magdur kızmeslek liselileri atayın.Biz razı dgliz Allahta razı olmasın