Öğretmen

Son Dakika! YÖK: Fransız Dili ve Edebiyatı ve Öğretmenliğine Kayıt Alınmayacak

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından alınan kritik karara göre;

Türkiye’deki yükseköğretim kurumları bünyesinde bulunan ve ayrıca henüz öğrencisi olmayan Fransız Dili ve Edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümlerine yeni bir karar alınıncaya kadar öğrenci alınmamasına karar verildiği duyuruldu.

YÖK tarafından alınan detaylara göre bu kısıtlama kararının alınmasında ise; mezun ve istihdam ilişkisinin yanı sıra Fransa ile mütekabiliyet hususu etkili oldu.

Bu konuyla alakalı olarak bilinen detaylara göre; Fransa’da hiçbir üniversitede lisans düzeyinde eğitim sağlayan Türk dili ve edebiyatı/Türkoloji bölümleri bulunmamakta.

YÖK yetkilleri ise Türkiye’de henüz öğrenci almaya başlamamış olan Fransız dili ve edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümü/programı sayısının 16 olduğunu belirtitler.

 Yükseköğretim sisteminde öğrencisi bulunan ve bu yönde eğitimine devam eden ve toplam 19 Fransız dili ve edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümü/programı bulunmakta.

Öğrenci alan mevcut bölümler eğitim öğretimlerine hiçbir aksama olmaksızın devam edilecek, henüz öğrenci almamış olan Fransız dili ve edebiyatı ile Fransızca öğretmenliği bölümleri bu karar kapsamında yer alacak. 

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. İyi bir karar tarih sosyal ve coğrafya bölümlerinde de almasın