Öğretmen

Sözleşmeli Öğretmen Alımı için Sözlü Sınav Komisyonlarına Yönelik Toplantı Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfasında “Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına Yönelik Sözlü Sınav Komisyonları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı” başlığı altında yayımlanan haber şu şekilde ; 

Bakanlığımız tarafından, sözleşmeli öğretmen istihdamına yönelik yapılacak olan sözlü sınav öncesinde 18 ilde kurulacak iki yüzden fazla mülakat komisyon başkanları ve üyelerine bir günlük bilgilendirme  ( mülakat) toplantısı yapıldı. Toplantıya MEB Müsteşar yardımcısı Sayın Muhterem KURT, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Doç. Dr. Bayram ÇETİN, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sayın Hamza AYDOĞDU, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Sayın Semih AKTEKİN, ÖDSGM ve diğer Genel Müdürlüklerden Daire Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Doç. Dr. Bayram ÇETİN’ in Sözleşmeli Öğretmen İstihdamı sözlü sınav çalışmaları hakkında açılış konuşması ile başladı. İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sayın Hamza AYDOĞDU ise sözleşmeli öğretmen yapılanması ve atama sürecinin gerekliliğine değindiler. Sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili teferruatlı bilgilerin yer aldığı Kılavuzun erişiminin nereden sağlanacağını belirtildi.

Müsteşar yardımcısı Sayın Muhterem KURT bu sınavda görev alan mülakat komisyonlarının dikkat etmeleri gereken en önemli hususlardan sözleşmeli öğretmenlerin bu mesleği yapabilecek niteliklerinden, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik niteliklerine sahip olup olmadıklarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Mehmet Emin GÜNAYDIN bu sınavda yapılacak iş ve işlemlerle ilgili olarak; sınav evraklarının sevkiyatından, mülakatın uygulanmasından, tutulacak evrakların niteliğinden ve benzeri teknik konular hakkında bilgilendirmeyi en ince detayına kadar değindi. 

Toplantının sonunda Sınav Yönetimi, Moral Motivasyon ve Rehberlik Daire Başkanı Sayın Yunus YAĞMUR sınav organizasyonuna değinerek katılmalarından dolayı tüm misafirlere teşekkürlerini sunmuş, sınav komisyonlarda görev alanlara muvaffakiyet dilekleri ile toplantı sona erdi.

Kaynak: MEB

MEB Personeli haberlerinden, gündemdeki gelişmelerden ve son dakika haberlerinden anında haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.


Kamupersoneli.net | Ankara