Öğretmen

Sözleşmeli Öğretmenlere İlişkin Kriterler Netleşti (KPSS ve Mülakat Şartı)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine ataması yapılan kadrolu öğretmenlerin bir çoğunun çok geçmeden yer değişikliği talebinde bulunması sebebiyle yeni bir formül üzerine yoğunlaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada doğu illerinden atama istemi sebebiyle “sözleşmeli öğretmen” formülü üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırıldı. Bakan İsmet yılmaz tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada 2017 şubat atama döneminde sözleşmeli öğretmen alımı yapacaklarını belirtmesişnin ardından gözler bakanlığın bu yönde yürüttüğü çalışmalara çevrildi.


Kadro 5. Yılda Verilecek

Yukarıda belirtilen bölgelerde görev yapacak olan sözleşmeli öğretmenlerin seçiminde, sınıf tecrübesi olan öğretmenler arasından seçilmesi ve uzun dönemli görev yapması amacı güdülüyor. Bundan yola çıkılarak, şubat ayında atamaları gerçekleştirilecek olan sözleşmeli öğretmenlerin KPSS puan üstünlüğü ve mülakat sınavları planlanıyor.

Performansa Göre Kadro

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınacak olan sözleşmeli öğretmenlerin atandığı bölgede 5 yıl boyunca görev yapması istenecek. Bu kapsamda olan öğretmenlerin sözleşmeleri her yıl yenilenecek. 5 yıl sözleşmeli olarak çalışan sözleşmeli öğretmenlerin, performanslarına göre kadroya alınacak. 3 yıl süreli olarak kadrolu çalışacak. Kadrolu olarak çalıştığı 3 yılın sonunda ise öğretmenler, başka ile tayin isteyebilecek.

Yer Değiştirme Talebi Ortadan Kaldırılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözleşmeli öğretmen alımı sırasında, eş durumu vb. gibi özür sıkıntısının meydana gelmemesi için gerekli tedbirlerin de yasal düzeyde alınmasına dönük çalışmalarını devam ettiriyor. Bu çalışma ile birlikte, sözleşmeli öğretmenlerin atanan il dışında başka bir ile yer değiştirme talebinde bulunmasının önüne geçilmesi amacı güdülüyor. Diğer taraftan, dershanelerin dönüşüm sürecinde kadroya alınmaları yargı engeline takılan dershane öğretmenlerine, sözleşmeli öğretmenlikte öncelik verilebileceği görüşünün de bakanlık gündemine gelebileceği belirtiliyor.

Sabit eğitmenler isteniyor

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı analizler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine ataması yapılan öğretmenlerin yaklaşık olarak yüzde 60’ının, 1 yıl sonra farklı illere yer değiştirme talebinde bulunduğu sonucu meydana çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlikle birlikte, belli bir bölge ve ilde sabit şekilde öğretmenlere görev vererek eğitmen ihtiyacının giderilmesini amaçlıyor.

Kamupersoneli.net  | Ankara

Bir Yorum

  1. Kadrolu öğretmen alımı ne zaman yapılacak…KPSS sınavları esas kadrolu öğretmenler için değil mi..?