Öğretmen

Şubat'ta Atanacak 30 Bin Öğretmen Ancak Mart’ta Göreve Başlar

2017 Şubat dönemi öğretmen atamalarının resmi olarak duyurulması bekleniyor. MEB’e 2017 yılı için atama izinleri yakın zamanda verilecek.

MEB’de öğretmen atama planlaması ve takvimi üzerinde çalışmalar sürüyor. Anayasa değişikliği referandumunun öğretmen atama kontenjanlarını etkileyeceği kesin. Normal şartlarda Şubat için öngörülen öğretmen atama kontenjanı 10-15 bin arasındaydı, referanduma gidilecek olması atama kontenjanını 30 bine kadar çıkartacaktır.

Eğer 30 bin öğretmen ataması için ilana çıkılırsa öğretmenlerin göreve başlaması Mart ayını bulacaktır.

Takvim Nasıl Olabilir?

Ocak’ta Ön Başvuru, Şubat’ta mülakatlar, Mart’ta da atamaların yapılma olasılığı yüksek. MEB’in sözleşmeli öğretmen alımını yaklaşık 40 günlük bir sürede tamamlaması bekleniyor.

İki Konuda Nasıl Yol İzlenecek?

15 bin atamada mülakatta 60 puanın altında alanların Şubat atamasına başvuru yapmasında yasal olarak bir engel yok ancak Şubat dönemi atamasında da aynı kişilerin tekrar başvuru yapması mülakat listesini doğrudan etkilenecektir. Eylül döneminde 60 puanın altında alarak öğretmenlik tercihi yapması uygun bulunmayan adaylara Şubat döneminde tekrar başvuru hakkı verilmesi konusu MEB’de tartışılmaya devam ediyor. Göreve başlamayan veya istifa edenin yerine 6 ay içinde tekrar atama yapılabilecekti.

Ancak şu ana kadar bununla ilgili bir duyuru yayımlanmadı. 15 bin atamada mülakattan 60 puan ve üstü alanlardan tercihlerine atanamayanlar için ek tercih beklenmektedir. Boş kalan kadrolara Şubat dönemi atamalarından önce yerleştirme yapılması faydalı olacaktır çünkü yerleşen öğretmenler Şubat atamasına tekrar başvuru yapamayacağı için mülakat listesine düşük puanlılar da girebilecektir.

Kamupersoneli.net Notu; MEB’in Şubat dönemi için 30 bin öğretmen atama yapması öğretmen adaylarını memnun edecektir. Maliye yönünden bir engel olmadığı düşünüldüğünde 30 bin öğretmen ataması hayal değildir. Referandum öncesi MEB’e 30 bin yeni öğretmen ataması her yönden olumlu olacaktır.

Kamupersoneli.net | Zeki KARA (ÖZEL İÇERİK)

Bir Yorum

  1. 46 bin vatavperver edebiyaatci gorev bekliyor. İki bin haktir

  2. Bu ihraçlar, hukumetimizin erken hareket etmesini de engelliyor. Hainler o kadar çok ki… Bunlar netlestikçe kontenjanlar artacaktir. Hukumet fazlasiyla atama kontenjani verecektir. Tayyip baba bizleri dusunur ve su an zor zamanlardan geciyoruz. Duam, edebiyata iki bin kontenjan verilmesi.

  3. Şubat-2017 de 30 bin, Ağustos-2017 de 30 bin öğretmen ataması rasyonel olacaktır. Şubatta açılan kadro anlamında; yüksek atama olmaz, ancak Ağustos-2017 de eksik kadrolar doldurulur diye düşünüyorum.

  4. Mülakatı kaldırın yoksa size verdiğim oyu hata sayar aynı hataya bidaha da düşmem ( Besle yılanı oysun gözünü )hesabına getirmeyin

  5. umarım bizim bölüm içinde en az 300 kişilik bir alım olur yazınızı okuyorum sayın zeki kara ve okurken bile ağlıyorum inş benim gibi bir bekleyiş içinde olanların Allah yüzümüzü güldürür…

  6. Almancadan nolur cok olsun.yeter artik ATANMAK istiyorummmmm.

  7. Elimden geleni yaptim. Gunduz amelelik gece ders calistim. Mecburum,evliyim cocugum var. Bu sartlarda 79 aldim. Mulakata gitmem icin 1300 alim sart. Artik atanmak istiyorum. Nolur…

  8. Madem edebiyat öğretmeni ihtiyacı yoktu; neden açık öğretimde edebiyat bölümü açılarak 17 bin olan mezun sayısının 46 bine çıkmasına sebep olundu. (En çok mezun şuan edebiyatta) .Böylece edebiyat mezunun atanması kaf dağının ardındaki elma oldu. Şubatta edebiyata en az 3000 kontenjan verilmeli…verilmeli ki ilahi adalet bir nebze yerini bulsun.