Öğretmen

Talip Geylan Ağustos Ayında 40 Bin Ek Öğretmen Ataması Talebini Yineledi

Hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katılımıyla 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sonuçlarını ilan etti. 

MEB tarafından gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmen atamalarının ardından ataması yapılan öğretmenler evrak tesliminin ardından görevlerine başlayacaklar. özleşmeli olarak atanan 20 bin öğretmen atandıkları yerde 4 yıl sözleşmesi sonrasında 2 yıl kadrolu olmak üzere toplamda 6 yıl çalışacaklar. 

40 BİN ÖĞRETMEN ATAMA TALEBİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sonrası ise Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan konuya dair sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımlarda sözleşmeli öğretmen olarak atanan öğretmenlere hayırlı olsun dileklerini sundu ve ek atama yapılması talebini yineledi. 

AĞUSTOS AYINDA EK 40 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILSIN

Talip Geylan yapmış olduğu paylaşımlarında 20 bin öğretmen atamasının yapıldığı ve bu atamaların eğitim dünyasına taze kan olacağını söyledi. Türk Eğitim Sen Başkanı Geylan bu paylaşımın ardından yapmış olduğu paylaşımında ise Ağustos ayında 40 bin ek öğretmen ataması yapılması talebini yineledi. 

1) HAYIRLI OLSUN 20.000 öğretmenimizin ataması bugün yapıldı. İnanıyorum ki, çocuklarımıza ve ülkemize hizmet heyecanını hücrelerinin her zerresinde hisseden bu kardeşlerimiz, memleketimizin geleceğini inşa edecek olan eğitim ordusuna taze bir kan yeni bir can olacaklardır.

2) Meslektaşlarımızı içtenlikle tebrik ediyor, Türk Eğitim Sen’in her daim yanı başlarında olduğunu ifade ediyor ve meslek hayatları boyunca üstün başarılar diliyorum. Ayrıca Ağustos’ta 40.000 EK ATAMA talebimizi ısrarla yineliyor, Hükümetin bu feryada duyarsız kalmamasını istiyoruz

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Bu ülkede sadece okuyan sağlıkçı ve öğretmen mi atanıyor İBF lilerde de atama istiyoruz ya da o alanları kapatın

  2. Ek atama yapılacaksa kontenjanlar adil dağıtılmalıdır. Yoksa sınıf öğretmeni 64-65 puanla atanabilecek iken edebiyat öğretmeni 82-83 puanla atanamayacak.

  3. Ek atama yapılacaksa kontenjanlar adil dağıtılmalıdır. Edebiyat bölümü gibi çok fazla yığılmanın olduğu bölümlere daha fazla kontenjan ayrılmalıdır. Yoksa sınıf öğretmeni 64-65 puanla atanabilecek iken edebiyat öğretmeni 82-83 puanla atanamayacak. Bu sebeple talebimiz; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümüne 1000-1500 arası kontenjan ayrılmasıdır.