Öğretmen

Talip Geylan'dan Eş Durumu Mağduru Sözleşmeli Öğretmenlere Tayin Hakkı Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Kanal B’de Güncel programına katıldı. Burada sözleşmeli öğretmenlerin yaşamış oldukları sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulunan Talip Geylan özellikle sözleşmeli öğretmenlerin aile bütünlüğü sağlanması konusuna değindi. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan katılmış olduğu program kapmsaında yapmış olduğu konuşmasında ayrıca Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, sözleşmeli öğretmenlere sağlık özrü tayin hakkı vereceklerini duyurması hakkında da değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaştı. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE TAYİN HAKKI

Talip Geylan yapmış olduğu açıklamalarında yapmış olduğu; sözleşmeli öğretmenlere sağlık özrü tayin hakkı verilmesine ilişkin değerlendirmelerinde uygulamanın doğru ama eksik olduğu vurgusunda bulundu. Sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu konusunda da mağdruiyet yaşadıklarını ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Yerinde ama eksik bir uygulama olacak. Eş durumu mağduru sözleşmeli öğretmenlerimiz de unutulmamalı. Eşler birleştirilmeli, çocuklar anne babalarıyla buluşturulmalıdır. Eş durumundan dolayı mazeret bekleyen öğretmenlerimize de bu hakkın verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Katıldığı program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında, sözleşmeli öğretmenlerin Ağustos ayında yapılacak olan özür grubu tayinlerinden mahrum olduklarını ifade ederek sözleşmeli öğretmenlerin 4 yıl sözleşmeli, 2 yıl da kadrolu olmak üzere toplam 6 yıl çakılı çalışmak zorunda olduklarını hatırlattı. 

“Eş ve sağlık durumu mazereti olsa dahi öğretmenlerimiz tayin isteyemiyor. Şu anda büyük dram yaşanıyor. Eşler ve çocuklar birbirinden ayrı yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, sağlık durumundan dolayı sözleşmeli öğretmenlerimize tayin hakkı vereceklerini söyledi. Bu olumlu bir adımdır ancak eksiktir. Eş durumundan dolayı mazeret bekleyen öğretmenlerimize de bu hakkı verilmesini talep ediyoruz.”

ESKİ BAKAN İSMET YILMAZ’IN MAĞDURİYET BÖLGESİ AÇIKLAMASINA YENİ ÖNERİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan sözleşmeli öğretmenlere yönelik yapmış olduğu açıklamasında, eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın bazı bölgelerde öğretmenler 1 yıl çalışıyor tutamıyoruz, açıklamalarına değindi. Bu konu hakkında uygulamada olan sözleşmeli öğretmenlik uygulaması yerine yeni önerilen sunan Talip Geylan şu ifadeleri kullandı. 

”Eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ‘Mahrumiyet bölgelerinde öğretmen tutamıyoruz’ demişti. Hatta çakılı sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını mahrumiyet bölgelerindeki öğretmen istikrarını sağlamak için getirdiklerini ifade etmişlerdi. Türk Eğitim-Sen olarak bu ifadeye katılmıyoruz. Zorunlu hizmet bölgelerinde öğretmen istikrarının sağlamanın yolu öğretmeni esir etmek değil, teşvik etmektir. Bu nedenle zorunlu hizmet bölgelerinde mahrumiyet derecesine göre brüt 1 ila 2 asgari ücret arasında değişen oranlarda zorunlu hizmet tazminatı getirilmelidir. Bu uygulamanın öğretmen istikrarsızlığı sorununa çözüm olacağını düşünüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Ülkeyi yönetenler, dünyanın en büyük 16. büyük ekonomisine sahip olduğumuzu sık sık vurgulamaktadır. Madem ülke ekonomisi büyüyor, o halde bu büyümeden çalışanlar da payını almalıdır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. İnşAllah bekliyoruz dört gözle sözleşmeli öğretmen e eş durumu tayin hakkı.

  2. ah be talip bey ne güzel konuşmussunuz. son cümleniz beni benden aldı.