Öğretmen

Talip Geylan'dan Tüm Sözleşmeli Öğretmenler Kadroya Alınsın Çağrısı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı/Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolğun ile birlikte geçtiğimiz günlerde, sendikanın Bingöl, Muş ve Bitlis’te bulunan şubelerine bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Bu kapsamda Muş’a gerçekleştirilen ziyarette bir konuşma yapan Talip Geylan, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması konusunda açıklamalarda bulundu. 

”SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER KADROYA ALINMALIDIR”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı/Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan’ın, Muş ziyaretinde yapmış olduğu konuşmanın detayları, Türk Eğitim Sen Sendikası’nın resmi internet sitesi üzerinden paylaşıldı. 

Burada yer alan konuşma detaylarına göre, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan konuşmasında sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bu konuda 2011 yılında gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınma olayını hatırlatan Talip Geylan, şuan da sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerin de kadroya alınmalarını talep etti. 

Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması adında Türk Eğitim-Sendikasının geçmişten günümüze atmış olduğu adımları değerlendiren Talip Geylan’ın konuşmasını sizlerle buluşturuyoruz. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı/Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan Tarafından Yapılan Sözleşmeli Öğretmenlere Kadro Açıklaması

“Sözleşmeli öğretmenlik Adalet ve Kalkınma Partisi’nin icraatıdır. Hatırlanacağı üzere 2005 yılında 4/C statüsünde kısmi zamanlı geçici sözleşmeli öğreticiliği getirdiler. Sendikamız zaman kaybetmeden bunu yargıya taşıdı. Yargı da öğretmenlik mesleğinin tam zamanlı yapılması gereken bir uzmanlık mesleği olduğunu belirterek, uygulamayı iptal etti. Bunun üzerine Hükümet bu öğretmenleri 4/B statüsüne geçirdi. Türk Eğitim-Sen olarak sözleşmeli öğretmenliğin iptali için de çok mücadele verdik. Dava açtık, çok sayıda eylem yaptık, basın açıklamaları ile gündem oluşturduk. Nihayetinde 2011 yılı seçimleri öncesinde MHP ve CHP, bizim oluşturduğumuz kamuoyu sonucunda seçim beyannamelerine sözleşmeli istihdamı kaldıracaklarına yönelik taahhüt koydu. Bunun üzerine iktidar, tüm sözleşmelileri kadroya geçirdi. 2016 yılında ise ne yazık ki aynı Hükümet sözleşmeli öğretmenliği geri getirdi. Sendikamız sözleşmeli öğretmenliğin iptali için dava açtı. Konu şu anda yargıdadır. Umuyoruz ki yargı, talebimiz doğrultusunda karar verir. Sendikamız tüm öğretmenlerin kadrolu olarak istihdam edilmesini istemektedir. Ayrıca mülakata da şiddetle karşıyız. Sübjektif yöntemler ile öğretmen ataması yapmak hakkaniyetli değildir. Nitekim geçmiş yıllarda mülakat komisyonlarının adil puanlar vermediğine defalarca vurgu yapmış, hak ihlallerini gündeme taşımıştık. Milli Eğitim Bakanlığı, zaman kaybetmeden sözleşmeli ve mülakatlı öğretmen alımını kaldırmalıdır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Usta ogretici olarak calisan ucretli ogretmenleride bu kapsamda degerledirilmeli