Öğretmen

Türk Eğitim Sen'den Öğretmen Atamalarına İlişkin Açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın 20 bin öğretmen ataması yapılacağına ilişkin açıklamaları hakkında Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Konu ile ilgili olarak İsmail Koncuk “20 bin atama ile hangi yaraya merhem, hangi derde deva olacaksınız?” dedi.

BAKAN YILMAZ’IN AÇIKLAMASI ELEŞTİRİLDİ

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Bakan Yılmaz’ın 100 bin öğretmen açığı olduğunu belirterek, gelecek yıl 20 bin öğretmen ataması yapılacağına ilişkin açıklaması eleştirildi

İsmail Koncuk yazılı açıklamasında bu sayının öğretmen ihtiyacını karşılamayacağı gibi atama bekleyen öğretmen adaylarının beklentilerini de karşılamayacağını kaydederek Bakanlığın öğretmen açığını gidermek için 81 ilde 63 bin 829 ücretli öğretmen çalıştırdığını ve ücretli öğretmenlerin 8 bin 484’ünün öğretmenlik formasyonu olmayan iki yıllık meslek yüksek okulu mezunlarından oluştuğunu ifade etti.

“NASIL İÇİNİZE SİNDİRİYORSUNUZ?”

Konu ile ilgili olarak Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk açıklamalarında “Bu insanların aylık ücretinin asgari ücreti bile bulmadığını ve güvenceden yoksun olduklarını düşündüğümüzde, bunun bizzat Bakanlık eliyle gerçekleştirilmesi tüyler ürperticidir. Üstelik ücretli öğretmenlik süreklilik arz etmediğinden, eğitim öğretim yılı içinde bile çocuklar öğretmensiz kalabilmektedir. Torpili olan rahatlıkla ücretli öğretmen de olabilmektedir. Hal böyle olunca, ücretli öğretmenlik görevlendirmesi yaparak, okullarda verim ve kalitenin düşmesini nasıl içinize sindiriyorsunuz? Niteliksizliğe nasıl zemin hazırlarsınız?” ifadelerine yer verdi.

“EĞİTİMİN ÖNCELİKLERİNE UYGUN MUDUR?”

Ayrıca “Bu ülkenin evlatları kahvehane köşelerinde işsiz gezerken, ailelerinden aldığı harçlığa muhtaçken, ailelerini geçindirmek için meslekleri dışında başka işlere yönelirken, 4 yıl emekle okudukları fakültelerinden mutlulukla mezun olmalarına karşın yıllarca atanamayınca psikolojileri bozulurken, bu yaşananlara nasıl kayıtsız kalırsınız? Bir Bakan 100 bin öğretmen açığı olduğunu açık açık söylerken, buna karşın nasıl 20 bin atama yapacaklarını, hem de bir marifet gibi ifade eder? Bu her şeyden önce eğitimin önceliklerine uygun mudur?” açıklamasını yapan İsmail Koncuk açıklamalarına şöyle son verdi:

“Öğretmen ihtiyacı karşılanmadığı sürece de hangi sistemi getirirseniz getirin, hangi müfredatı hayata geçirirseniz geçirin, dünya ülkeleri ile rekabet edemezsiniz.” 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA