Öğretmen

Öğretmenlik İle Alakasız Bölümlerden Mezun Adaylar Öğretmen Olarak Atandılar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ücretli öğretmen atamalarında veterinerler sınıf öğretmeni, iktisat, işletme mezunları ise İngilizce öğretmeni olarak görevlendirildi.

ATANAN ÖĞRETMENLERİN BÖLÜMLERİ İLE İLGİSİ YOK

Açıklanan verilere göre 117 bin 403 ücretli öğretmen bulunuyor. Öğretmen açığı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretli öğretmen ataması yapılmaktadır. Ücretli öğretmen atamaları kapsamında ilahiyat, işletme ve mobilya bölümlerinden mezun olan adaylar sınıf öğretmeni olarak görevlendirildi. Bunun yanı sıra öğretmenlik formasyonu olmayanların da ücretli öğretmenlik kapsamında atamaları yapıldı.

BirGün Gazetesinin aktardıklarına göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ataması yapılan öğretmenlerin büyük bir bölümünün atandıkları bölümle ilgisi bulunmuyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından istihdam edilen 2 bin 142 kişi de geçtiğimiz hafta göreve başladı.

FORMASYONU OLMAYANLAR ATANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlik formasyonu olmayan birçok kişi ek ders ücreti karşılığında branş öğretmeni olarak görevlendirildi. Bazı işletme mezunlarının İngilizce, bazılarının ise Fen ve Teknoloji öğretmeni olarak görevlendirildiği ifade edildi.

Sınıf ve okul öncesi öğretmenlerinin neredeyse tamamının alakasız bölümlerin mezunları arasından seçilmesi dikkati çekti. Bunun yanı sıra aralarında kamu yönetimi, turizm işletmeciliği, ilahiyat ve muhasebe bölümlerinden mezun onlar yüzlerce kişi sınıf öğretmeni olarak atandığı ifade edildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. mühendislik mezunu başvuruyor çıkmıyor. i̇şletme vs alınıyor. hangi şartalara göre alınıyor. kim alıyor ? kıstas nedir*