Öğretmen

Ücretli Öğretmenlerin KPSS'siz Mülakata Alınması Hakkında Müsteşar Tekin'den Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf tekin 5 yıl ücretli öğretmenlik yaptıktan sonra KPSS puanı yetmeyen öğretmenler dahil olmak üzere mülakata alınacak haberleri hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in konu ile ilgili açıklamalarının detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından KPSS puanına bağlı olmadan ücretli öğretmenlerin 5 yıl çalışmış olması şartı ile mülakata alınacağı açıklaması hakkında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’den de açıklama geldi. Bu konu hakkında kamupersoneli.net olarak “Ücretli Öğretmenlere Kadro Açıklaması Yanlış Anlaşıldı” başlıklı haberimizde detayları vermiştik. Haberimizin detayları için TIKLAYIN.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin Akşam gazetesine bir röportaj verdi. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’e burada gündemdeki konuların yanı sıra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ücretli öğretmenlerin mülakata alınacağına ilişkin açıklamaları soruldu.

YUSUF TEKİN’E SORULAN SORU

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’e “MEB, beş yıl ücretli öğretmenlik yaparak, öğretmenlik tecrübesini kazanmış kimselere üç katı kontenjana girme şartı olmadan mülakat hakkı konusunda bir imtiyaz tanıyacağız dedi. Bu da yeni bir tartışmayı açtı. ‘KPSS puan sınırı ne olacak? Bu, diğer adaylara haksızlık olmaz mı?” sorusu soruldu.

“BÖYLE BİR ÇALIŞMA YOK”

Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin bunun sosyal medyada dile getirilen bir şey olduğunu ve öyle bir çalışmalarının bulunmadığını dile getirdi. Ayrıca MEB Müsteşarı Tekin uzun yıllar sözleşmeli olarak çalışan öğretmenlerin bir şekilde ödüllendirilmesinin düşünüleceğini ancak böyle bir çalışmanın şu anda olmadığını belirtti.

YUSUF TEKİN’İN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin açıklamalarında “Bu sosyal medyada dile getirilen bir şey bizim böyle bir çalışmamız yok ama şunu kabul etmek lazım tecrübeli insanları istihdam etmek daha sağlıklı sonuçlar doğuruyor. Uzun yıllar bizimle sözleşmeli olarak çalışan arkadaşlarımızın bir şekilde ödüllendirilmesi düşünülebilir ama şu anda bizim böyle bir çalışmamız yok.” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. ak parti söyler ve yapar ama geç yapar, taşeronlara kadroyu 2 yıl önce söylediler, demek ki bizde 2 yıl bekleyeceğiz. kadro verilecek ama cumhurbaşkanlığı seçiminde!

  2. geç gelen adalet,adalet değildir. bu mağduriyetler ahirette çok kişinin canını yakacağa benziyor.yeter lütfen yapamayacaginiz şeylerin sözünü vermeyin.insanlari umutlandirip sonrada calismamiz yok deyip üzmeyin.

  3. Bu açıklama sayın Bakanın açıklamalarını yalan çıkarmak anlamına geliyor. Tecrübeli ücretli öğretmenleri Bakan bey umutlandırmıştır.Açıklamalarının geregıni yerine getirerek 5 yıl ücretli öğretmenlik yapan ve öğretmenleri hükümet kadroya almalıdır.

  4. Ücretli öğretmenler milli eğitimde çalışan taşeron öğretmenlerdir bakanın dediği gibi mağduruz devlet okullarında az maaşla 5 yıl ve üstü çalışan herkese bölümü ne olursa olsun kadro verilmelidir umarım sn bakanımız bu durumu an kısa zamanda netleştirir.

  5. Verilen sözler tutulmalı ve ücretli öğretmenler kadroya alınmalıdır.

  6. Sayın Müsteşar Bey ve insan kaynaklarında bulunan görevliler,
    Kamuoyundan da bilindiği üzere 1 milyon taşerona koşulsuz şartsız kadro veriliyor,sınavın ise formaliteden ibaret olduğunu sayın başbakanımiź açıkladı.Kpss sınav puan üstünlüğüne ve şube müdürlerinin mülakatından geçerek görev alan ayrıca meb in yükünü göğüsleyen ücretli öğretmenlere neden kadro verilmesin anlaması çok güç.Aynı okulda bir günlük sigorta girişi olan ve hizmetli pozisyonunda çalışan kadro alırken ücretli öğretmen durumu sadece seyretmekle yetiniyor.Ayrıca geçtiğimiz dönemde dersane öğretmenlerine kadro verildiğini hatırlatmakta fayda görüyorum.Bu vesile ile şubat atamasına bu meselenin yetiştirilmesini bekliyoruz.Saygılarımizla ücretli öğretmenler

  7. söz ağızdan çıkı geri adım atmak ücretli öğretmenlerle alay etmek gibi geliyor

  8. Ücretli öğretmene kadro hakki gec kalınmış bir karar iken şimdi vazgeçilmeye çalışılıyor .Yas gidiyor geçim çok zor ücretli öğretmenin hakki biran önce verilmeli bu mağduriyet giderilmeli

  9. Sayin mustesar herhalde milli egitimi sosyal medyadan takip ediyor .bakanin soyledigini dunya alem duydu da kendisi mi duymadi.bakan ne soyledi bir baksin trt ye baksin .bakan soyledi .birbirlerinden habersiz mi calisiyorlar.

  10. Magduriyetimiz bu subat atamasinda mukalata girme imkaniyla ödüllendirilir insAllah. Dersane ogretmenleri ve vekil imamlar ödüllendirildi. Ucretli ogretmenler de bu subatta odullendirilir.

  11. Sayın bakanımız sözleriyle Sayın müsteşarımız sözleri çelişiyor.

  12. Kesinlikle verilen haklar geri alinmamali.Bu fark ortadan kalksinn.Ucretli olarak calis calis nereye kadar….Subatta atama bekliyoruzz

  13. ALLAH RIZASI İÇİN UMUDUMUZU KIRMAYIN.ŞUBATTA DEĞERLİ DEVLET
    BÜYÜKLERİMİZDEN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER İÇİN KADRO BEKLİYORUZ.HAYIRLI HABERLERLE YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRMENİZ DİLEGİYLE…

  14. SAYIN DEVLET BÜYÜKLERİMİZ SİZE SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞMAK İÇİN SÜREKLİ YAZIYORUM.KURUMUNUZDA UZUN YILLAR ÜCRETLİ OLARAK ÇALIŞAN NACİZANE ÖĞRETMENLERİNİZDEN BİRİYİM.BU GÖREVİ LAYIKIYLA ÇOK SEVEREK YAPTIĞIMI

  15. SAYIN VE ÇOK DEĞERLİ DEVLET BÜYÜKLERİMİZ BİZİ DUYMANIZI VE YARDIMCI OLMANIZI UMUT EDİYORUM İNŞALLAH.KURUMUNUZDA UZUNYILLARDAN BERİ NACİZANE ÜCRETLİ ÖĞRETMEN OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM VE HALA İŞİMİ ÇOK SEVEREK SÜRDÜRMEKTEYİM.BU BELİRSİZLİK BENİ ÇOK ÜZÜYO VE ÇARESİZ KALMAMA SEBEBİYET VERİYO.YAŞ İLERLİYO,ÇOCUKLARIMIZ BÜYÜYO VE İHTİYAÇLAR GÜNDEN GÜNE DAHADA ÇOK FAZLALAŞIYO.SİZDEN TEKRİCAM TORBA YASADAKİ ŞARTLARI BİRAZ DAHA ESNEK TUTMANIZ VE KPSS ŞARTI OLMADAN BİZİ ALMANIZ İNANINKİ BİZLERİ ÇOK MUTLU EDECEK HAYIRLISIYLA İNŞALLAH.SAYGILARIMLA.

  16. sayın milli eğitim bakanıma çok tşk ederim Allah razı olsun uzun yıllardır ücretli öğretmenlik yaptım inşAllah kpss poan şartı olmaz en büyük hayelimiz gerçekleşir

  17. sayın müstaşarım şimdiye kadar fetocular hakkımızı yedi ve 18 yıldır atanamadım 21 okulda ücretli öğretmenlik yaptım mesleğime aşığım inşAllah taban poan olmadan kpss şartı olmadan en düyük hayelime kavuşurum ak parti söz verdimi yapar durmak yok çalışmaya devam Allah razı olsun devlet büyüklerimizden