Öğretmen

Yetiştirme Kursu Ek Ders Ücretini Ücretli Öğretmenler de Yüzde 100 Artırımlı Alacak

Destekleme ve yetiştirme kurslarında çeşitli düzenlemeler yapıldı ve bu kapsamda kadrolu öğretmenlere yetiştirme kurslarında ek ders ücreti yüzde 100 artırımlı olarak ödeniyordu. Bu düzenlemede ücretli öğretmenler uygulamanın dışında tutulmuştu. Bundan dolayı kurslarda görev alan ücretli öğretmenlere normal ek ders ücreti ödemesi yapıldı.

Bu durumun düzeltilmesi için Türk Eğitim Sen tarafından dava açıldı. Açılan dava Ankara 6. İdare Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Bu red kararına ise sendika tarafından istinaf mahkemesine götürülerek itiraz edildi. Yapılan itiraz sonucunda Ankara Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi itirazı haklı buldu. Bu bağlamda yerel mahkeme kararı kaldırıldı ve dava konusu işlemi iptal edildi. 

EK DERS ÜCRETLERİ YÜZDE 100 ARTIRIMLI ÖDENECEK

Tüm bunların yanı sıra mahkemenin iptal kararı üzerine ücretli öğretmenlere de destekleme ve yetiştirme kursu ek ders ücretleri %100 artırımlı ödenecektir.

Mahkeme kararı üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Valiliklere bir yazı gönderildi. Gönderilen yazıda mahkeme kararının bakanlığa tebliğ tarihi olan 26 Temmuz 2018 tarihinden itibaren uygulanması istendi. Bu doğrultuda ücretli öğretmenler 26 Temmuz 2018 tarihinden itibaren destekleme ve yetiştirme kurslarında okutacakları derslerin ek ders ücretini %100 artırımlı olarak alacaktır.

TÜRK EĞİTİM SEN’İN AÇIKLAMASI

Ücretli öğretmenlerin ücretlerinin yüzde 100 artırımlı ödenmemesine ilişkin mahkemeye açılan dava hakkında Türk Eğitim Sen tarafından da geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapılmıştı. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

Destekleme ile yetiştirme kurslarında gerçekleştirilen düzenlemeler kapsamında kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretlerinin yüzde 100 artırımlı olarak ödenirken ücretli öğretmenler bu kapsam dışında tutulmakta ve kurslarda görev alan ücretli öğretmenlere bu zaman kadar normal ek ders ücreti ödemesi yapılmıştır.

Öğretmenler arasında yapılan bu adaletsizliğin giderilmesi adına açtığımız davada Ankara 6.İdare Mahkemesi davayı reddetmişti. Ancak red kararı sendikamız tarafından istinaf mahkemesine götürülerek itiraz edilmişti.

Bu konuyla alakalı olarak yaptığımız itiraz sonucunda; Ankara Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi itirazımızı haklı bularak yerel mahkeme kararını kaldırmış ve dava konusu işlemi iptal etmiştir. Mahkemenin iptal edilmesi kararı kapsamında ücretli öğretmenlere de destekleme ve yetiştirme kursu ek ders ücretleri yüzde 100 artırımlı olarak ödenecektir.

Bir Yorum

  1. Tabiki yüzde beş yüz yapsınlar ögretmenler bu kurslarda sadece telefonda şeker oyunu oynuyor hani cocukların başarı oranı başarı düştü neden Al maaşı gerisi yok ben şikayetciyim bütün ögretmenlerden özelikle Eskipazar merkez ortaokulu ögretmenlerinden bizim cocuklarımızın başarı oranı düştü