Öğretmen

Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Mülakat Programları Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Fransızca, Almanca ve İtalyanca konuşulan ülkelerde görevlendirilecek öğretmenler için mülakat programlarının yayımlandığı belirtildi. 

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyurunun detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda üç madde olarak adaylara bilgilendirme yapıldı. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan o maddeler:

MEB’DEN YAYIMLANAN DUYURU

1. YDS ve YÖKDİL dışında dil belgesine sahip adaylar, orijinal dil belgelerinin aslını Temsil Yeteneği Mülakatına gelirken yanlarında getireceklerdir.

2. Adaylar Temsil Yeteneği Mülakatına gelirken bilimsel çalışmalarını, yayınlanmış eserlerini, kullanabildikleri enstrümanlarını ve halk oyunu öğretici belgelerini yanlarında getirebilirler.

3. İngilizce konuşulan ülkeler grubu ve Batı Trakya’da görevlendirilecek öğretmenlerin Temsil Yeteneği Mülakat programı yakın bir tarihte açıklanacaktır.