Öğretmen

Ziya Selçuk'un Öğretmenlere Ek Gösterge Açıklamasından Sonra İkramiye Müjdesi Gelir Mi?

Milli Eğitim Bakanı geçtiğimiz günlerde katılmış olduğu bir programda hem eğitim konusuna dair hemde öğretmenlere özel açıklamalarda bulunmuştu. 

Bakan Ziya Selçuk öğretmenlere yönelik açıklamalarında ek gösterge konusuna değinmiş ve şu ifadelere yer vermişti. ”Öğretmenlere 3600 ek gösterge konusunda 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir haberimiz olacak”

Bu açıklamaların ardından ise öğretmenlere ikramiye verilmesi konusu geldi. Peki 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye verilir mi?

ÖĞRETMENLERE BİR MAAŞ İKRAMİYE TALEBİ

Öğretmenlere bir maaş verilmesi konusu CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından sunuldu. CHP milletvekili Gürer tarafından sunulan kanun teklifinde 24 Kasım günün Türkiye’de öğretmen günü olarak kutlandığı ifade edildi. Bu kapsamda öğretmenlere her 24 Kasım Öğretmen Günü’nde bir maaş ikramiye verilerek onların ekonomik olarak onurlandırması gerektiğini ifade etti. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından verilen kanun teklifinde şu ifadeler yer aldı. 

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

MADDE 1. 14/071965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Ek 32. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir. 

”Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününde, tüm eğitim çalışanlarına Kasım ayı net maaşı tutarında, Öğretmenler Günü İkramiyesi, ödenir.” 

MADDE 2. Bu Kanun yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girer. 

MADDE 3. Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmenlere ek gösterge konusunda bir haber açıklayacağını duyurmasından sonra öğretmenlerin gözü kulağı ikramiye konusuna çevrildi. Ekonomide yaşanan gelişmelerin bağlı olarak ikramiye konusunu daha yakından takip eden öğretmenler kanun teklifinin yasalaşmasını bekliyorlar. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Hak eden öğretmenlere helal olsun bu ikramiye. Ama birde maaşini hak etmeyen öğretmen denmeyecek mesleğinin yüz karası kişiler varsa onlara zikkim olsun. Bu konuda canimi yakan oğlumun öğretmeni vardı.hatırladiça üzülürüm.