• Haberler
  • Gündem
  • Okullar ne zaman açılacak? Vaka sayılarına göre her ilde farklı takvimlerde okulların açılması

Okullar ne zaman açılacak? Vaka sayılarına göre her ilde farklı takvimlerde okulların açılması

Eğitim-Sen'in endişesi eşitsizliğin daha da büyümesi… Özel okullarda yüz yüze telafi eğitim 17 Ağustos'tan itibaren başlıyor.Devlet okullarında okuyan öğrenciler için ise tarih 31 Ağustos olarak açıklanmıştı.

Eğitim-Sen’in endişesi eşitsizliğin daha da büyümesi… Özel okullarda yüz yüze telafi eğitim 17 Ağustos’tan itibaren başlıyor. Devlet okullarında okuyan öğrenciler için ise tarih 31 Ağustos olarak açıklanmıştı. Okullar açılacak mı? Okullar açılacaksa hangi şartlarda olacak kimse bilmiyor. Milyonlar bu sorunun yanıtını arıyor.

Haber

ÖZEL OKULLAR VE DEVLET OKULLARDA TELAFİ EĞİTİM TAKVİMİ

Eğitim-Sen genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ‘’Salgında uzaktan eğitim sırasında özel okullar ile kamu okulları arasında ciddi oranlarda bir eşitsizlik yaşandı. Telafi eğitim kararı ile birlikte özel okulların erken açılması bu eşitsizliği daha da derinleştirecek.’’ Eğitim-Sen vaka sayılarında ki artışlara dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü;

‘’ Vaka sayılarının 1200’lere gelmesi gerçeğinde özel okullarda telafi eğitimi kararı, öğrencilerin, öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin, velilerin kaygılarını arttırmaktadır’’ dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü okulların açılması konusunda yapılan tartışmalara şu ifadelerle katıldı;

‘’OKULLARIN AÇILMASI RİSKLİ AMA RİSK HER YERDE VAR’’

‘’Okullar açılmasın denilebilir evet… Bu şekilde oluşabilecek riskleri ortadan kaldırmış olursunuz. Ama düşünün ki 26 milyon gencin hayatından bir seneyi çalmaya hakkımız var mı?.. Bu salgını durdurmak kolay değil ama eskisi gibi okulları da açmak sağlık açısından ciddi risk taşıyor. Bunlarda ne yaparsak yapalım, risk asla yok olmayacaktır. Yani risk hep olacaktır. Ama şöyle düşünelim!.. Risk her yerde var…’’

Kabine toplantısının gündemindeki ana konu başlıklarından biriydi okullar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hazırlanan senaryoları masaya yatırdı. Sağlık Bakanlığına çekincelerini dile getirdi ve okulların nasıl açılacağı konusu netleştirilmeye çalışıldı.

UZAKTAN EĞİTİM KALICI MI OLACAK?

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mahir Ünal okulların açılması için yeni kararlar alınacağının sinyallerini verdi. Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçen dünyada sadece Türkiye ve Çin’in başarılı olduğunu söyledi. Ünal’ın bu sözleri, uzaktan eğitimin kalıcı hale gelmesi konusunda kapı araladı.

Haber

Ünal ‘’Bu tür salgınlarda 24 saat çok uzun bir zaman dilimi. Bu süreçte kaçınılmaz olarak hızla, yeni tedbirlerin yeni kararların alınması ve bu sürecin yönetilmesi çok önemli. Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanımız, bilim kurulu üyelerinin tavsiyelerini de dikkate alarak yeni bir açıklama yapacaktır’’ dedi.

İL VE İLÇELERDEKİ VAKA SAYISINA GÖRE FARKLI EĞİTİM TAKVİMİ

Okulların açılması ile ilgili eğitim bakanlığının elinde farklı senaryolar var. Ancak ağırlık kazanan formül illerde ki salgın seyrine göre adım atmak. Öğrenciler, öğretmenler, veliler, servisler… Hepsi bu adımı bekliyor. Görüşe göre her ilde hatta her ilçede okullar farklı takvimlerle açılabilir. Vaka sayılarının yüksek olduğu yerlerde ders zili daha da geç çalabilir.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme