• Haberler
  • Genel
  • Okulların açılması hakkında son bilgiler! Canlı yayında açıklandı

Okulların açılması hakkında son bilgiler! Canlı yayında açıklandı

Tüm Türkiye Corona virüs bilimkurulu toplantısından okullar hakkında çıkacak kararı beklemeye başladı.OKULLAR AÇILACAK MI? Okullar açılacak mı? Okulların açılışı tarihi ne zaman? soruları gündemde olduğu bu dakikalarda okulların açılması hakkında son bilg

Tüm Türkiye Corona virüs bilimkurulu toplantısından okullar hakkında çıkacak kararı beklemeye başladı.

OKULLAR AÇILACAK MI?

Okullar açılacak mı? Okulların açılışı tarihi ne zaman? soruları gündemde olduğu bu dakikalarda okulların açılması hakkında son bilgileri CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram aktardı.

Haber

CANLI YAYINDA OKULLAR HAKKINDA SON BİLGİLERİ AKTARDI

CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram'ın okulların açılması hakkında ulaştığı son bilgiler şöyle:

Okullarla ilgili nihai kararın bugün çıkacağını söyleyebiliriz.Bilim Kurulu üyeleri tarafından okulların açılması ve açılırsa da hangi şekillerle açılacağıyla ilgili bir toplantı gerçekleştirilecek ve istişare yapılacak. Tavsiye kararının Bilim Kurulu toplantısında çıkmasını bekliyoruz. İki gün önce Bilim Kurulunun alt kurulu olan kurul, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelmişti. Daha önce okulların nasıl açılacağıyla ilgili de bir rehber yayınlanmıştı.MEB'den okulların açılması için bir aydır okulların açılma modelleriyle ilgili hummalı bir çalışma yürütüyordu. Bugün artık Bilim Kurulu tarafından yapılan bugünkü toplantıda bir tavsiye kararının çıkmasını bekliyoruz. Okullar 31 Ağustos tarihinde açılmayabilir. Bilim Kurulundan bu yönde bir tavsiye kararı çıkabilir. Ancak açılırsa da farklı modellerle üzerinden açılabilir. Okullar tüm kademelerde açılmayabilir.  Örneğin ilkokulda birinci ve ikinci sınıflarda ve aynı zamanda ana sınıfında açılabilir. Ya da hibrit modeliyle açılabilir. Bu da öğrencilerin 3 gün okula gidip, 3 gün gitmemesi yani yarı zamanlı açılma anlamına geliyor. Ya da okullar şehir bazlı açılabilir.Virüsün hiç görülmediği yerlerde açılıp vakaların olduğu illerde uzaktan eğitime devam edilebilir.

MEB BAKANI SELÇUK AÇIKLAMA YAPACAK

Öte yandan Bayram ulaştığı son bilgiler arasında bugün çıkan karara göre okullar ya açılacak ya da açılışları ileri bir tarihe erteleneceği bildirildi. Ayrıca okulların açılması durumunda da farklı bir modelde açılmış olacağı ve toplantı sonrası Milli Eğitim Bakanlığınında açıklama yapması beklendiği ifade edildi.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme