• Haberler
  • Gündem
  • Orman yangınlarında kahreden haberler peş peşe geldi! Girişler yasaklandı!

Orman yangınlarında kahreden haberler peş peşe geldi! Girişler yasaklandı!

Ülkemiz alev alev yanmaya devam ediyor.Yaklaşık 5-6 gündür devam eden orman yangınları henüz kontrol altına alınamadan, farklı bölgelerden acı haberler gelmeye devam ediyor.

Ülkemiz alev alev yanmaya devam ediyor. Yaklaşık 5-6 gündür devam eden orman yangınları henüz kontrol altına alınamadan, farklı bölgelerden acı haberler gelmeye devam ediyor. Marmaris’teki yangın Hisarönü ve Orhaniye Mahallesi’nde devam ederken, ekipler, ormanlık alanda yükselen yangınları kontrol altına almaya çalışıyor.

Beyciler Mahallesi’nde ise rüzgarın aniden yön değiştirmesi üzerine yangın kısa sürede yayıldı. Aynı zamanda dün saat 18.00 sularında başlayan Menteşe ilçesindeki yangına ekipler hala müdahale ediyor.

Haber

[caption id="attachment_226528" align="alignnone" width="596"]

Haber

[/caption]

Yangınlara ilişkin son açıklama Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapıldı. Pakdemirli yaptığı açıklamasında, “An itibariyle devam eden yangınlara 13 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinası ile yaklaşık 4800 personel müdahale ediyor." ifadelerini kullandı.

Şu an için 32 ilde 119 yangın kontrol altına alınırken, 3 ilde 7 yangın için çalışmalar devam ediyor.

Haber

GÜZELBAĞ’DAKİ YANGIN YENİDEN BAŞLADI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yapmış olduğu açıklamasında Güzelbağ bölgesindeki yangının akşam saatlerinde yeniden başlayarak yerleşim yerlerine yaklaştığını söyledi.

Tehlike sebebiyle yeniden tahliye kararının verildiğini belirten Yücel, “Tahliye kararıyla evlerini boşaltmak zorunda kalan ve kalacak yeri olmayan vatandaşlar için Güney Hüddoğlu Düğün Salonu, Nebahat Şifa Öğrenci Yurdu ve Oba Kız Öğrenci Yurdunu hazırlattık. Vatandaşları, belediye otobüsleri, tır ve kamyonlarla riskli bölgeden uzaklaştırıyoruz. Ayrıca, yangın bölgesindeki tüm hayvanlar da belediye araçlarıyla güvenli alanlara taşınıyor" dedi.

Haber

KAVAKLIDERE KONTROL ALTINDA

Bakan Pakdemirli, Muğla Kavaklıdere’de çıkan yangının kontrol altına alındığını ifade etti.

Aynı zamanda Muğla’nın Seydikemer ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığı da gelen bilgiler arasında.

Haber

ALEVLER YERLEŞİM YERİNİ TEHDİT EDİYOR

Antalya’da meydana gelen orman yangınları Manavgat ve Gündoğmuş dışında kontrol altına alındı. Bölgede Sırtköy, Ümütlü ve Senir Mahalleleri hızlı bir şekilde tahliye edildi. Yangının ormanlık alanda rüzgarın etkisi ile hızlı bir şekilde yayıldığı görüldü.

Haber

Mahallenin çukurda kalması sebebiyle duman bölgeyi tamamen kaplarken, mahalleye girişler yasaklandı.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme