ÖSYM'nin Silmeyen Silgileri YGS'de Puan Kaybettirebilir!
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 12 Mart Pazar günü gerçekleşti.Ancak sınavla ilgili tartışmalar sürüyor.
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 12 Mart Pazar günü gerçekleşti. Ancak sınavla ilgili tartışmalar sürüyor. Tartışmaların konusu bu sefer hatalı ya da çelişkili sorular değil, sınavda öğrencilere dağıtılan silgiler oldu. Öğrenciler silgilerin iyi silmediğini, cevap kağıdında iz bıraktığını dile getirirken sosyal medyada da bu konu hakkında pek çok yorum yapıldı.
ÖSYM'nin verdiği Pelikan silgileriyle ilgili sektör temsilcilerinden ismini vermek istemeyen bir yetkili, "Pelikan silgilerin iyi silmediği iddia ediliyor ama diğer silgi de toz bırakıyor ve kağıtların birbirine yapışmasına neden oluyor" şeklinde açıklama yaptı. Yetkili "Sosyal medyadaki eleştirileri Almanya'daki firma ilgililerine ilettik. ÖSYM 3,5 milyon civarında Pelikan silgi almış olabilir. Türk firmalarının ürettiği silgiler de var ama bunlar daha iyi ve daha iyi fiyat verdi diye tercih edildi." şekilde açıklama yaptı.
SİLMEYEN SİLGİ KONUSU MECLİSE TAŞINDI
YGS adaylarından gelen tepkiler üzerine Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) iki milletvekili ayrı önergelerle konuyu TBMM'ye taşıdı. Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede YGS'de, bazı bölgelerde sınava giren adaylara dağıtılan silgilerin öğrencilere zaman kaybettirdiğini, bunun sınav sonucunu olumsuz etkileyebileceğini ifade etti. Milletvekili Ekici, Bakan Yılmaz'a silgileri ÖSYM'nin hangi kriterlere göre seçtiğini, sınavda kaç farklı marka silgi olduğunu da sordu.
CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer de YGS'de dağıtılan silgilerle ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle verdiği önergesinde "YGS'ye giren öğrencilere dağıtılan silgilerin silmediği ve optiklerin zedelediğine dair iddialar söz konusudur. Çocuklarımız için önem teşkil eden bir sınavda öğrencilerin mağdur edilmesinin gerekçesi nedir? Adil şartlarda yapılması gereken bir sınavda öğrencilere farklı araç-gereç temin edilmesi nasıl açıklanacaktır?" şeklinde ifade etti. Biçer konuyla ilgili, "ÖSYM'nin yaptığı bu hatadan dolayı mağdur olan öğrencilere sahip çıkılacak mı?" dedi.
KAMUPERSONELİ.NET
Bakmadan Geçme





