Genel

Araçları doludan hasar görenler için sevindiren haber! 5 gün içinde sigorta şirketinize başvurun!

İstanbul’da etkisini gösteren dolu yağışında çok sayıda araç hasar aldı. Bunun üzerine araç sahipleri, araçların bu hasarının sigorta şirketleri tarafından karşılanıp karşılanmayacağını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili uzman isimden açıklama geldi.

HASARI ÖDER

Konuyla ilgili açıklama yaşan Çiftçi, kasko poliçelerinde genel olarak dolu teminatının verildiğini ifade ederek, “Eğer poliçenizin yapısı dahilinde açık bir şekilde dolu hasarlarının dahil olmadığını gösteren bir maddeniz yok ise almış olduğunuz kasko poliçesi böyle bir hasarı öder” açıklamasını kaydetti.

Araçları doludan hasar görenler için sevindiren haber! 5 gün içinde sigorta şirketinize başvurun!

TRAFİK SİGORTASI DOLU HASARINI KARŞILAMAZ

Trafik sigortasının dolu hasarını karşılamayacağını belirten Murat Çiftçi, açıklamasının devamında şu ifadeleri kaydetti:

“Trafik sigortası bu tarz hasarları karşılamaz. Bu tarz hasarın karşılanması için kasko poliçenizin olması gerekir. Teminat içeriği burada bütün risklerde önemlidir ama genel bir kasko poliçesi aldığınızda dolu teminatı otomatik olarak verilir. Eğer poliçenizin yapısı dahilinde açık bir şekilde dolu hasarlarını dahil olmadığını gösteren bir maddeniz yok ise almış olduğunuz kasko poliçesi böyle bir hasarı öder. Kullanıcılar nasıl olsa sigortam var işim yokken buna başvururum tarzında düşünürler. Genel şartlarda hasar gerçekleştikten sonra en geç 5 iş günü içerisinde sigorta şirketine müracaat edilmesi ve gerekli dosyanın açtırılması gerekir. Böylelikle poliçeden kazanmış olduğunuz haklarınız kaybetmemiş olursunuz. Hasar gerçekleştikten sonra zamanında sigorta şirketlerini bildirim yapmak büyük önem teşkil ediyor”

DOLU YAĞIŞININ SEKTÖRE ZARARI 500 MİLYON LİRA CİVARINDA

2017 yılında meydana gelen dolunun sektöre daha çok zarar verdiğini belirten Çİftçi, “Zarar anlamında da daha az zarar verecekmiş gibi görünüyor. Temmuz 2017’de olan dolu yağışı mesai çıkışında olduğundan dolayı sigorta sektörüne ciddi bir rakam oldu. Tam sayı veremesem de 5 binin üzerinde araç hasar görmüştü o dönemde. Mali karşılığı ise sigorta sektörüne 1 milyar liralık hasar tutarı oldu. Buna nispeten geçenlerde olan dolu yağışı daha az hasara neden oldu. Muhtemelen 500 milyon lira civarında bir hasar olabilir. Bu tutar tüm sigorta sektörüne yaklaşık bir tutar” dedi.