Genel

Araçlarını satmak isteyenler dikkat: Dolandırıcılardan EFT oyunu!

Araç satmak şuanda araç almak kadar zorlaştı. Dolandırıcılar bir çok farklı siteyi yakından takip ederek araç satmak isteyen insanları dolandırmaya çalışıyor.

JASAT EFT OYUNUNU BOZDU!

Son olarak Denizli’de, internette farklı internet sitelerinden araçlarını satmak için ilan veren vatandaşlarları dolandıran bir dolandırıcının EFT oyunu Jandarma Komutanlığı’na bağlı Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından bozuldu.

Denizli ve çevre illerde otomobillerini satmak isteyen ve satarken dolandırıldığını dile getiren 10 ayrı vatandaşın ihbarı üzerine güvenlik ekipleri çalışma başlattı.

Araçlarını satmak isteyenler dikkat: Dolandırıcılardan EFT oyunu!

ARAÇ SATMAK İSTEYEN VATANDAŞLARI DOLANDIRDI

Jandarma Komutanlığı’na bağlı Suç Araştırma Timi (JASAT) ekibi, internette birden çok sitede araçlarını satmak için ilan veren vatandaşları ağına düşürüp telefonla aradıktan sonra pazarlık yapan ve sonrasında noterde buluşan Hatice D. isimli dolandırıcı kadını yakın takibe aldı. Hatice D. isimli kadın noterlerin çalışması saati sona ermeden saat 16.30’dan sonra aracını satmak isteyen vatandaşlarla noterde biraraya geldiği ve çalışma saatinin sonlarına doğru aracını satmak isteyen vatandaşların banka hesabına EFT yaptığını gösterip, cep telefonundan dekontu da gösterdiği, sonrasında ise paranın sabah hesabında olacağını iddia edip, aracın satışını üzerine aldığı tespit edildi.

Araçlarını satmak isteyenler dikkat: Dolandırıcılardan EFT oyunu!

Araçlarını Hatice D. isimli kadına satan vatandaşların ileri tarihli yapılan EFT’nin iptal edilerek paralarını alamadığını söylemesi üzerine EFT oyunu çözüldü. Hatice D. isimli kadın tarafından kurulan EFT oyunuyla üzerine aldığı araçları, ertesi gün, noter açıldığı saat 09.00’da internet üzerinden müşteri bularak düşük fiyatlara sattığı da ortaya çıktı.

DÜN YAKALANDI VE SERBEST BIRAKILDI

Jandarma Komutanlığı’na bağlı Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından Hatice D. dün yakalandı.

Yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Hatice D., sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.