Genel

Hacizli araçları ihbar edenlere 6 bin lira ödül veriyorlar!

Ülke genelinde ekonomik sıkıntılardan dolayı hacizli araç sayısı oldukça çoğaldı. Hacizli araçlarını vermek istemeyen vatandaşlar da araçları garajlarda ya da metruk binaların bulunduğu alanlarda herkesten saklıyor.

Araçlarını otoparklarda, arkadaşlarının evlerinde, sokaklarda veya gizli yerlerde saklayan borçlular için istihbarat şirketleri düğmeye bastı. Arabasına haciz geldiği için arabasını saklayanları ihbar edene, fotoğrafını çekene para ödülü verileceği açıklandı.

 İSTİHBARAT ŞİRKETLERİ HACİZLİ ARAÇLARIN PEŞİNE DÜŞTÜ!

İstihbarat şirketleri bir yerde saklanan ve uzun süre sahipsiz şekilde bırakılan araçların ihbar edilmesi için ödül vereceklerini sosyal medya platformu üzerinden verdikleri ilanlarla duyurdu. Hacizli araçları ihbar edenlerin gönderdiği bilgiler istihbarat şirketlerine gönderilerek kontrol ediliyor. Hacizli araçlar plakadan sorgulama yapılmasının ardından haciz olup olmadığı tespit ediliyor. İhbar edilen aracın hacizli olduğu tespit edildiği takdirde aracın bulunduğu konum talep ediliyor. Aracın tam konumu alındıktan sonra şirketler, bölgeye çekici çağırıyor ve aracı hemen çekiyor.  Sonrasında ise araç için hukuki işlemler başlatılıyor.  İşlemlerin tamamlanması sonrasında icra dairesi tarafından hacizli araç satışa çıkarılıyor. Böylelikle alacaklı olan kişilerin mağduriyetleri de ortadan kaldırılmış oluyor.

EN AZ 300 TL ÖDÜL VERİLİYOR!

Hacizli araçların peşine düşen istihbarat şirketleri, hacizli araçları ihbar edenlere 300 TL ile 6 bin TL arasında ödül veriyor.