Genel

Milyonlarca sürücüye zorunlu kış lastiği uyarısı!

Türkiye’de hava sıcaklıkları düşmesiyle birlikte havalar da soğumaya başladı. Önümüzdeki günlerde yaşanan kar ve don olayları öncesinde sürücüleri ilgilendiren önemli uyarılar yapıldı.

SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ UYARI

1 Aralık tarihinden itibaren kış lastiği uygulamasının zorunlu olduğunu dile getiren Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, sürücülere havaların soğumasından itibaren kaza yaşanmaması için kış lastiklerini taktırmasını dile getirdi.

ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI 1 ARALIK’TA BAŞLIYOR!

Zorunlu olan kış lastiği uygulamasının 1 Aralık’tan itibaren ticari araçlar için başlayacağını aktaran Apaydın, “Yurdumuzun birçok bölgesinde soğuk havalar yağmurla birlikte etkisini gösterirken bazı illerimize yılın ilk karı da yağdı. Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğü ve yağışların başladığı bölgelerdeki sürücülerimiz kış lastiği takmak için 1 Aralık’ı beklememeli. Kış lastiğinde tarihten çok hava muhalefetleri göz önüne alınmalı. Öte yandan yalnızca ticari araçlar değil, trafikteki tüm özel araçlar da kış lastiğine geçmeli.” Türkiye’de şehirler arası kara yollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile ticari otomobillerin 1 Aralık-1 Nisan döneminde kış lastiği takmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Apaydın, trafikte ticari araçlar kadar özel araçların da risk taşıdığının altını çizdi.” dile getirdi.

ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK!

Ayrıca Apaydın, sürücülerin yaşanacak kazalar öncesinde dikkatli olmaları gerektiğini açıklayarak, “Araştırmalara göre kışın kaza yapma riski yaza göre 6 kat daha fazla. Karlı ve buzlu havalarda yaşanan kazalar genellikle bir ve birden fazla aracın çarpışması şeklinde meydana geliyor. Bu sebeple ticari ya da özel araç demeden tüm vatandaşlarımız kış lastiği kullanımına dikkat etmeli. Aracın kışa hazırlığı külfet gibi görülmemeli. Hepimizin can ve mal güvenliği için kış lastiğinin ve araç bakımının önemi büyük.” uyarısını yaptı.