Genel

Sosyal medyayı sallayan zam haberine yalanlama geldi!

Son günlerde sosyal medyayı sallayan Motorlu Taşıt Vergisi (MTV)’ne gelecek zam oranı hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı basın müşaviri Mehmet Ali Berber dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

MTV YÜZDE 22 ZAM GELDİ İDDİASI!

Sosyal medya kullanıcıları arasından yayılan MTV zam oranın yüzde 22 olacağı hakkında çıkan haberler vatandaşları da tedirgin etmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı basın müşaviri Mehmet Ali Berber, sosyal medya hesabından yüzde 22’lik zam haberlerinin yalan olduğunu açıkladı.

ZAM SÖZ KONUSU DEĞİL!

Ekonomist Özgür Demirtaş’ın twitter mesajına Hazine ve Maliye Bakanlığı basın müşaviri Mehmet Ali Berber şu şekilde cevap verdi:

Böyle bir zam söz konusu değil. Böyle alenen YALAN söylemelerine hangi motivasyonun sebep olduğunu da bilmiyoruz. Birkaç bin rt/like elbette olamaz.

Yeniden değerleme oranı diyecektir. Lütfen geçen sene çıkan orana ve yapılan zamma bakınız. Kaldı ki zam da Aralık’ta açıklanacak.

MTV ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

Zam haberlerinin yalanlanmasının ardından araç sahipleri tarafından her yıl 2 taksit şeklinde ödenen Motorlu Taşıt Vergisi (MTV)’ne ne kadar zam geleceğini araştırmaya başladı. Merak edilen zam oranı şuana kadar açıklanmadı. Zam oranı açıklanmasının ardından sizlerle paylaşacağız.