• Haberler
  • Gündem
  • Otoyolda Hız Limitini Aşanlar Yeni Sistem İle Belirlenecek

Otoyolda Hız Limitini Aşanlar Yeni Sistem İle Belirlenecek

Emniyet Genel Müdürlüğü Medya Halkla İlişkiler ve Protokol Daire Başkanlığı, bir açıklama yaparak temmuz ayı itibariyle otoyollarda araçların ortalama hızları hesaplanacağını ve hız limitini aşanlar hakkında ceza uygulanacağını açıkladı.Emniyet ile Karayo

Emniyet Genel Müdürlüğü Medya Halkla İlişkiler ve Protokol Daire Başkanlığı, bir açıklama yaparak temmuz ayı itibariyle otoyollarda araçların ortalama hızları hesaplanacağını ve hız limitini aşanlar hakkında ceza uygulanacağını açıkladı. Emniyet ile Karayolları Genel Müdürlüğü  arasında imzalanan protokol temmuz ayından itibaren geçerli olacak ve araçların otoyoldaki ortalama hızları hesaplanarak, hız limitini ihlal eden sürücüler hakkında ceza uygulanacak.

HIZ LİMİTİNİ AŞANLAR TESPİT EDİLECEK VE CEZA KESİLECEK

Emniyet ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokole göre, araçların HGS/OGS'ye giriş yaptıkları süre ile bir diğer HGS/OGS'ye varıncaya kadar geçen süreye göre araçların hız tespitleri yapılacak. Belirlenen hız limitlerini aşan sürücülerin tescil plakalarına Karayolları Trafik Kanunu'nun  ilgili maddesi uyarınca trafik cezası kesilecek. Bu sistemin temmuz ayının başından itibaren uygulanmaya başlanacağı aktarıldı. Ayrıca bu sistem ile belirlen hız limitlerinin üzerinde araç kullanımları ve bu sebepten dolayı meydana gelen kazaların ve bu kazaların sonuçlarının ağırlaşmasını önlemek, aşırı hıza bağlı yüksek yakıt kullanımının ithalat üzerindeki yükünü  hafifletmek olduğu ifade edildi.

1 TEMMUZDA BAŞLIYOR

Uygulama ilk olarak 1 Temmuz'da şu otoyollarda uygulanmaya başlayacak. Sistem, Ankara-İstanbul, İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın,  Niğde-Şanlıurfa, Adana-Mersin ve Adana-Şanlıurfa

Kamupersoneli.net - ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme