Özel Sektör İş İlanları

Amazon 75 Bin Kişiyi İstihdam Edecek

E-ticaret devi Amazon’dan yapılan açıklamaya göre, koronavirüs salgınıyla mücadele döneminde artan online alışveriş sebebiyle geçen ay 100 bin kişiyi istihdam edeceğini duyuran şirket, buna ilaveten 75 bin kişiyi daha işe alacağını duyurdu. Şirket, ayrıca çalışanlarının ücretlerini artırmak için 350 milyon dolarlık daha yatırım yapacak. Bu kapsamda istihdam edilenlerin ABD genelinde çalışmaya başladığının aktarıldığı açıklamada, “Talebin arttığını görmeye devam ediyoruz ve bu benzeri görülmemiş süreçte müşterilerimize hizmet etmeye yardımcı olmak için 75 bin kişilik istihdam yaratarak işe alımlara devam edeceğiz.” ifadesi kullanıldı.

Amazon.com, Inc. bilindiği üzere Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir e-ticaret ve bulut bilişim şirketidir. Jeff Bezos tarafından 5 Temmuz 1994’te Amerika Birleşik Devletleri’nin Seattle şehrinde kurulmuştur. Gerek toplam satış hacmi, gerekse piyasa değeri açısından dünyanın en büyük alışveriş sitesidir. Adını dünyanın en büyük nehri olan Amazon Nehri’nden alır.

Amazon.com, işe önce kitap satarak başlayan bir elektronik ticaret öncüsüdür. Bugün Amazon’da DVD, müzik CDsi, bilgisayar yazılımı, bilgisayar oyunu, elektronik eşya, aksesuar, mobilya gibi farkı türden mallar satılmaktadır. Şirket ayrıca kendi tüketici elektroniği ürünlerini (Kindle e-kitap okuyucular, Fire tabletler, Fire TV ve Echo) üretmektedir. Amazon aynı zamanda dünyanın en büyük bulut altyapı hizmetleri sağlayıcısıdır. Şirket ayrıca AmazonBasics markasıyla USB kablosu gibi basit ürünler satmaktadır.