Özel Sektör İş İlanları

Türk Hava Yolları 2019 Yılı Personel Alımı Ne Zaman? THY 2019 Yılı İş Başvurusu

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 2019 yılında rekor istihdam gerçekleştireceklerini açıkladı.

THY personel alımının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Aycı’nın 10 bin personel açıklaması sonrasında THY 2019 yılı iş başvurusunun nasıl yapılacağı merak ediliyor.

İşte Türk Hava Yolları (THY) 10 bin personel alımı detayları…

İlker Aycı’nın açıklamalarından satır başları;

THY 10 BİN PERSONEL ALIMI

2019 yılında THY’ye 8 bin 420 istihdam sağlanacağını belirten İlker Aycı, bu sayıda artışa giderek 10 bin personel alacaklarını ifade etti ve açıklamasında;

“Yaklaşık 66 bine yakın çalışanımız var. Sene başında yaklaşık 8 bin 430 istihdam üzerine plan yapmıştık.

Ancak yeni havalimanına taşındıktan sonra bazı hizmetlerde kısa kaldığımızı görerek; buralarda kas gücümüzü artırmak, daha süratli reaksiyon vermek ve havalimanına daha iyi hizmet vermek, kalitemizi artırmak üzere ilave çalışanlara ihtiyacımız olduğunu değerlendirdik.

Bu anlamda 8 bin 430 istihdam içerisinde yaklaşık 4 bin 600 istihdamı ilk 5 ayda gerçekleştirdik. Özellikle yaz aylarının yoğunluğunu da hesaba katarsak, filomuza katılmak üzere bekleyen uçaklarımızın da gelmesiyle beraber, ihtiyacımız oldukça artacak.

İlave istihdamlarla birlikte bu yıl istihdam sayımız bir rekor olacak. Yeni havalimanını rekorlarla açtık ve yeni bir rekor da çalışan sayımızda olacak.

Bu yıl 10 bini bulacak şekilde bir istihdamdan söz ediyoruz.

Türk Hava Yolları’nın bu büyüme ve gelişme trendinin bu muhteşem havalimanı ile taçlandırılmasıyla birlikte bu ihtiyacın giderilmesi mümkün olacak.” dedi.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

THY personel alım ilanı 2019 yılı içerisinde yayımlanacak. THY kariyer ekranı üzerinden kadrolara göre başvuru şartları açıklanacak.

Ancak şuan kadro şartları ve diğer ilan detayları belirsizliğini koruyor. İlan yayımlandığında sitemizde olacaktır.