Politika

2019 Seçimlerinde Kullanılacak Muhtemel Oy Pusulası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelerek karar verdiği ittifakın isminin belli olmasından sonra gözler seçimlerde kullanılacak pusulanın nasıl olacağına çevrildi. Bununla beraber seçimlerde kullanılacak pusulanın muhtemel şekliyle paylaşıldığı görülürken Cumhur İttifakının adı altında MHP ve AK Parti’ye aynı şablon içerisinde yer verildi.

MHP ile AK Parti’nin kurmayları arasından gerçekleşen seçim ittifakının görüşmelerinden sonra MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşme yaparak son detaylara netlik kazandırdı. Bununla beraber seçim ittifakının yapılacağı partilerin nasıl bir ittifak kuracağı merak ediliyor. İlerleyen günlerde TBMM başkanlığına sunulacak dosyalar içerisinde seçim ittifakının Meclis’te oylandıktan sonra Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlük kazanması bekleniliyor.

MUTEMEL OY PUSULASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü grup toplantısının hemen sonrasında AK Parti ile MHP arasında yapılacak seçim ittifakının adını ‘Cumhur ittifakı’ olarak belirtmişti. Meclis’e sunulacak olan AK Parti ve MHP’nin uzlaştığı 26 maddelik kanun tekliflerine göre milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy pusulasında ittifakın adının altında ittifakı oluşturan partilere yer verildi.

2019 SEÇİMLERİNDE KULLANILACAK MUHTEMEL OY PUSULASI

Kamupersoneli.net I ANKARA