Politika

24 Haziran Seçimleri İçin Uygulanacak Yasaklar Başladı!

Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan seçim takvimi içerisinde yer alan detaylara göre;

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başladı.

Söz konusu belirlenen süre içerisinde yazılı, sözlü ve görsel basın ile yayın araçlarının kamuoyu araştırmaları, anketleri, tahmin raporları, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla ufak referandum gibi isimlerle bir siyasi partinin veya adayların lehinde veya aleyhinde olacak vatandaşların oylarına etki edecek yayınlar yapması ve herhangi bir süreçte dağıtımı ise yasak olacak.

Ayrıca kamu kaynaklı tesislerle alakalı açılış ve temel atma törenlerinin düzenlenmesi, demeçler verilmesi ve bunlara yönelik her türlü vasıta ile yayınların yapılması yasak olacak.

Başbakanın yanı sıra Bakanlar ile Milletvekilleri seçim gezilerini makam otomobillerini ve resmi araçlarla yapılmayacak.

Seçim gezilerinde karşılama ve uğurlamalarla törenlerin yapılamayacağı ve resmi ziyafetlerin verilemeyeceği belirtildi. Diğer yandan Başbakan ile Bakanlar ayrıca Milletvekili ve adayların seçim propagandası ile alakalı olarak yapacakları gezilere hiçbir memurun katılım sağlayamayacağı ifade edildi.

Bunlara ek olarak vatandaşlara elektronik posta adreslerine gönderilecek mesajlarla, taşınabilir veya sabit telefonlarına sesli, görüntülü veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılması ise yasaklanmış durumda.

Kamupersoneli.net I ANKARA