Politika

Ada Araştırma Şirketi Anket Sonucu Açıklandı! Ankara'da Kim Önde?

Anket çalışması , 6 büyükşehirde yaşamına devam eden ve 18 yaş ve üzeri toplam 6 bin 500 katılımcıyla hazırlandı.

Ayrıca araştırma örnekleminin oransal dağılımları 6 büyükşehirde yer alan seçmen büyüklüğüne göre incelendi.

Söz konusu araştırma örnekleminin, demografik bilgilere göre dağılımında TÜİK verileri, lokasyon dağılımında ise genel seçimlerdeki seçmen sayısı baz alındığı belirtildi.

SEÇMEN KİTLESİ

Araştırmanın yüzde 47,9’u kadın, yüzde 52,1’i ise erkek profilden oluştu. Siyasi düşünce olarak tanımlanan kimliğin yüzde 32,1’i Atatürkçü, yüzde 29,2’si milliyetçi, 16,4’ü muhafazakar, 11,6’sı sosyal demokrat, 5,3’ü sosyalist, 3,8’i laik, 1,6’sının ulusalcı kesimden oluştu.

KARARSIZLIK VE KARARLAR

Yüzde 66,7’lik kesim oy vereceği parti ya da adayını kesinleştirdiğini belirtirken, sandık başında karar veririm diyen kesim 6,2 oldu. Son gece karar veririm diyen yüzdelik dilim ise 4,8 oranında oldu.

İSTANBUL

Araştırmada, vatandaşa ‘Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verecekleri’ soruldu. Yüzde 40,6’lık kesim AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım, yüzde 36,2’lik kesim CHP’nin adayı ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dedi.

ANKARA’DA AK PARTİ ADAYI BİRİNCİ SIRADA

Bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verecekleri’ sorulan vatandaşlardan yüzde 48,6’lık kesim AK Parti’nin adayı Mehmet Özhaseki, yüzde 47,9’luk kesim ise ‘CHP’nin adayı Mansur Yavaş’ dedi.

İZMİR

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in yüzde 40,9, AK Parti’nin adayı Nihat Zeybekci’nin ise yüzde 28,9 oy alacağı öngörüldü.

ADANA

Anket çalışmasında, Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü’nün yüzde 37,4, CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Zeydan Karalar’ın ise 40,6 oy alacağı öngörüldü.