Politika

Adalet Bakanı Gül: Sana CHP Genel Başkanlığı Uygun Görülmedi Halk Seni Cumhurbaşkanı Seçer Mi?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep’in Şehitkamil İlçesi’nde düzenlenen AK Parti’nin 27. dönem milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Söz konusu toplantı kapsamında partililere seslenen Adalet Bakanı Gül seçim gündemini değerlendirdi. 

MUHARREM İNCE’YE ELEŞTİRİ

Adalet Bakanı Gül yapmış olduğu açıklamalasında Muharrem İnce’yi eleştirdi. Seçim konuşmalarında açıladığı bazı projelerin durdurulacağını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yönelik eleştirilerde bulunan Adalet Bakanı Gül, konuya dair şu ifadeleri kullandı. 

“Bir aday, 16 yılda yaptığımız milletimizin kazanımlarını ortadan kaldırmayı vadediyor. Elbette daha güzelini yapacağız. Ekonomide çok önemli işler yaptık ama yetmez, daha fazlasını yapacağız. Adalet de, insan hakları da aynı. İstikrarı daha fazla sağlayacağız. Terörün tamamen sonunu getireceğiz. Ama bunlara karşılık muhalefetin dediği ne, ‘Biz bunları ortadan kaldıracağız’. İşte milletimiz bu projeye asla prim vermeyecektir. Eser ortaya koymak zor iştir, yıkmak kolaydır. Çıkmış cumhurbaşkanı adayı, senin bu ülkeye ne kazanımın var? Bu ülkeye ne hizmetin oldu?

”SANA CHP GENEL BAŞKANLIĞI UYGUN GÖRÜLMEMİŞ BU HALK SENİ CUMHURBAŞKANI OLARAK SEÇER Mİ?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül katıldığı etoplantı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında, CHP’nin Muharrem İnce’ye genel başkanlığı uygun görmediğini vugrulayarak bu halk seni cumhurbaşkanı seçer mi? dedi. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ‘Bu ülke için ne yaptın?’ eleştirilerini değerlendiren Bakan Gül, Muharrem İnce’ye yönelik şu açıklamalarda bulundu. 

”Tek başarısı CHP genel başkanının karşısına çıkmaktı. Sana CHP, genel başkanlığını uygun görmemiş, bu ülke seni cumhurbaşkanı olarak seçer mi? CHP Genel Başkanı, sen çıkıp sürekli cumhurbaşkanımıza laf söylüyorsun, gel meydana çık ve karşısına aday ol. Ama seçilemeyeceğini bildiği için CHP Genel Başkanlığı koltuğunu bırakmıyor. Çünkü seçilemeyeceğini biliyor ve ‘Buraya nasıl geldiğim de belli, geri buraya da oturamam’ diye düşünüyor. CHP’nin kendisinin inanmadığı bir seçimde iyi bir tiyatro izliyoruz. Sahnede bisiklet çevirmeler falan. Bunlarla ülke yönetilmez. 24 Haziran akşamı milletimiz, ‘Çok iyi bir film izledik, sahne performansı çok iyiydi ama İnce, bu ülkeyi maceraya atamayız. O yüzden milletin adamı Erdoğan’ı seçiyoruz’ diyecek.”

Kamupersoneli.net – ANKARA