Politika

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde Değişiklik! Bazı İsimler Veda Edecek

Milletvekili olacakların yanı sıra bakan olara düşünülen isimlerin yanı sıra beştepe’de görevde bulunacaklar ve belediye başkanı yapılacaklar ile veda edeceklere yönelik olarak 5 kategorinin oluşturulduğu belirtildi.

Gelen bilgilere göre Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Ali Babacan ile beraber Mehmet Müezzinoğlu ile İsmail Kahraman ve Beşir Atalay’ın bireysel tercihleri nedeniyle adaylık başvuruları yapmayackaları ve bu isimlere ek olarak sürpriz dışında değerlendirmelerin ele alınacağı ifade ediliyor.

Davutoğlu’nun yakın ekibinden Taha Özan’ın aday olmayacağı diğerlerinin ise listeye alınmamasına karar verildiği iddia ediliyor.

Hürriyet gazetesinin haberine göre Başbakan Yıldırım Cumhurbaşkanı yardımcılığında değerlendirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bazı bakanları ise Beştepe’de kurmay ekip içinde yer alması ve AK Parti’nin A Takımı bakanların bazı isimlerinin bir süre Beştepe’de değerlendirmeye alındıktan sonra belediye başkan adayı yapılması olasılığına yer veriliyor.

AK Parti’de milletvekillerinin büyük oranda değiştirileceği farklı makamlarda değerlendirme vaatleri ile krizlerin önüne geçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

MEHMET ŞİMŞEK’İN ADI ANILIYOR

Geleceği tartışılan isimler arasında yer alan bir diğer isim ise Mehmet Şimşek. Şimşek’in aday olmayı düşünmediği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine veya Meclis’te değerlendirmeye alabileceği ifade ediliyor.

Cemil Çicek ve Faruk Çelik gibi isimlerin ise siyasi geleceği Cumhurbaşkanı tarafından alınan karar neticesinde belli olacak.

Kamupersoneli.net I ANKARA