Politika

Ahmet Davutoğlu’na AKP’den ihraç talebi – Son dakika

AKP MYK’de Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı’nın tedbirli olarak partiden kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine oy birliğiyle karar verildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.

Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, 4 saat 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, 4 saat 40 dakika sürdü. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Ahmet DavutoğluSelçuk ÖzdağAyhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı’nın tedbirli olarak partiden kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevkine oy birliğiyle karar verildi.

AK Parti MYK’da önemli karar verildi. AK Parti MYK’da Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başçı ve Selçuk Özdağ’ın kesin ihracı istendi.

AK Parti’den yapılan açıklama şöyle denildi:

Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun 02.09.2019 tarihinde yapılan toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı’nın tedbirli olarak Partiden Kesin İhraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevkine oy birliğiyle karar verilmiştir.

Ahmet Davutoğlu’na AKP’den ihraç talebi - Son dakika

Cumhubaşkanı R. Tayyip Erdoğan, ihraç mesajı vermişti

Geçtiğimiz gün Konya’da partisinin düzenlediği toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ihraç sinyalini vermişti. Erdoğan, “Kağıt üzerinde üyemiz gözüküp de gönlünü ve yolunu bizden ayırmış olanlar varsa onları ayıklamaktan çekinmemeliyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Ahmet Davutoğlu yeni parti sinyali vermişti

Ahmet Davutoğlu, kurulması gündemde olan yeni partiye ilişkin geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında “Çok geç olmayan bir vakitte bu yeni bir yolun ana hatlarını milletimizle paylaşacağız. Yeni bir yol yeni bir partiye yönelir mi, yönelir” demişti.

SON DAKİKA : 

AKP’den ihraç edilen Selçuk Özdağ’dan ilk açıklama

AKP’de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Selçuk Özdağ, açıklama yaptı. AKP Merkez Yönetim Kurulu, Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başçı ve Selçuk Özdağ’ın kesin ihraç talebiyle disipline sevk ederken Selçuk Özdağ açıklamada bulundu.

Selçuk Özdağ  Özdağ, AKP’nin ekonomik sıkıntılar ve başkanlık sisteminin getirdiği sorunlarla ilgilenmek yerine kendilerini ihraç etmesini eleştirdi.

Özdağ şunları söyledi:

“Biz iyi olsun diye eleştirdik. Eksiklikleri dile getirdik. Sorunların varlığına karşı direnen parti yetkililerine hatırlatmak istedik.

Her şey iyiyse niye doğalgaza 1 ayda yüzde 30 zam geldi. Her şey iyiyse niye enflasyon yükseliyor. Her şey iyiyse niye mutfakta yangın var. Her şey iyiyse niye Suriye’de Rusya-ABD arasında pinpon topu oldu. Biz bunları söyledik, bizi ihraç edince bu sorunlar yok olmayacak.

Likayata bağlı atamalar yapılmaması siyasal iflastır. 2010’a kadar sorun çözen AKP vardı. Sonrasında sorunların çözdüğü bir AKP var. Başkanlık sistemi sonrasında niye fakirleşiyoruz. Biz bunları söylemesek bile sokak bunları söylemeye devam edecek.

Bizi ihraç ettiler bundan sonra söz milletin.”

Ahmet Davutoğlu’na AKP’den ihraç talebi - Son dakika

Ahmet Davutoğlu Biyografisi

Doğum Yeri : Konya/ Türkiye 
Doğum Tarihi : 26.2.1959 –

Ahmet Davutoğlu 26 Şubat 1959 tarihinde Konya’nın Taşkent ilçesinde doğdu. Babasının adı Duran, annesinin adı Memnune’dir. 

İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra, 1983-84 eğitim öğretim yılında Boğaziçi Üniversitesi’nin Ekonomi ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerini çift anadal programıyla bitirdi. Aynı üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktora yaptı. 

1990 yılında, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak çalışmaya başladı. Üniversitenin Siyaset Bilimi bölümünü kurdu ve 1993 yılına kadar bu bölümün başkanlığını yürüttü. 1993 yılında doçent oldu ve 1995–1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde çalıştı. 1995-1999 yılları arasında Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.Davutoğlu bu sürede 200’den fazla yazı kaleme almıştı.1998–2002 yıllarında, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Harp Akademilerinde misafir öğretim üyesi olarak ders verdi. 

1999–2004 yılları arasında profesör oldu ve Beykent Üniversitesi’nde, üniversite yönetim kurulu üyeliği, senato üyeliği ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığı, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde de misafir öğretim üyeliği yaptı. 

Türk siyasetçi, uluslararası ilişkiler uzmanı, akademisyen ve büyükelçi, eski Dışişleri Bakanı, eski Başbakan Vekili, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2. genel başkanı ve Türkiye Başbakanı. 2014–2016 yılları arasında AK Parti genel başkanlığı ve Başbakanlık görevini sürdürmüştür. Bu görevinden önce 2009–2014 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan tarafıdan kurulan 60. Türkiye Hükûmeti ve 61. Türkiye Hükûmeti’nde Dışişleri Bakanı olarak yer almıştır. 

2003–2009 yılları arasında o dönem başbakanlık yapan Erdoğan’ın ve Abdullah Gül’ün dış politika danışmanlığını yapmıştır. 2011, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri’nde AK Parti Konya milletvekili olarak meclise girmiştir. Başbakanlık görevinden 22 Mayıs 2016 tarihinde istifa etmiştir. 

27 Ağustos 2014’te, Adalet ve Kalkınma Partisi 1. Olağanüstü Büyük Kongresinde Genel Başkan seçildi ve 28 Ağustos 2014’te cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan başbakanlık vekaletini aldı ve 62. Türkiye Hükûmetini kurmakla görevlendirilmiştir. 6 Eylül 2014’te 62. Türkiye Hükümeti Davutoğlu başbakanlığında güven oyu alarak resmen göreve başlamıştır. 

Davutoğlu 7 Haziran seçimleri sonrasında 45 gün içinde hükümetin kurulamamış olması üzerine Cumhurbaşkanının TBMM seçimlerinin yenilenmesine karar vermesi üzerine ülkeyi 1 Kasım 2015’te yapılacak seçime kadar yönetmek üzere seçim hükûmeti başbakanı olmuştur. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri lideri olduğu AK Parti tarihindeki en yüksek oy sayısı ile %49.4’lik oy oranını alarak tek başına iktidar olmak için gereken çoğunluğa ulaşmıştır. Sonrasında Davutoğlu 64. Türkiye Hükûmeti’ni kurarak başbakanlık görevine devam etmiştir. 

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşadığı ihtilafın sonucu olarak, 5 Mayıs 2016 günü 1 Kasım seçiminden sonra sadece 6 ay görev yapmasını nazara vererek “4 yıllık sürenin daha kısa sürmesi benim tercihim değildir. Zarurettir” şeklinde bir açıklama yaptı ve AK Parti’yi 22 Mayıs’ta yeni Genel Başkan seçimi yapması için Olağanüstü Büyük Kongre’ye çağırdı. Kamuoyunda, bu kararın bir gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleşen toplantı sırasında alındığı ifade edildi.22 Mayıs 2016 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasıyla Bakanlar Kurulu ve Başbakanlık görevinden istifa ettiği açıklanmıştır. 

Sare Hanım ile evli ve dört çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce, Almanca, Malayca ve Arapça bilmektedir.

Ahmet Davutoğlu’na AKP’den ihraç talebi - Son dakika

Selçuk Özdağ Kimdir?

Doğum Yeri : Kırıkkale/ Türkiye 
Doğum Tarihi : 7.8.1958 –

7 Ağustos 1958’de Konur’da dünyaya geldi. Babasının adı Halil, annesinin adı Hatice’dir. 

İlk ve orta öğretimini Ankara İncirli İlköğretim Okulu ve Ankara Gazi Lisesi’nde tamamladı. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Bölümü ve Manisa Gençlik ve Spor Akademisi mezunu olan Selçuk Özdağ, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında 1997 yılında yüksek lisans, 2003 yılında da doktora eğitimini tamamladı. 2012 Yılında ise Doçent oldu. 

Çalışma hayatına 1987 yılında başlayan Selçuk Özdağ milletvekili seçildiği 2011 yılına kadar çeşitli kurumlarda çalıştı. 

Gençlik yıllarından itibaren sürekli siyasetin ve sosyal çalışmaların içerisinde bulunan Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ın 1975 yılında genç bir üniversite öğrencisi olarak Manisa Ülkü Ocaklarında başlayan siyasi faaliyetleri, kuruluşunda etkin rol aldığı Büyük Birlik Partisinin çeşitli kademelerinde 17 yıl boyunca devam etmiştir. Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatından sonra BBP’den istifa etmiştir. 

12 Eylül 2010 referandumunda Evet oyu için yoğun bir çalışma içerisinde bulunan Selçuk Özdağ, AK Parti’nin Kurucu Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühleriyle 11 Haziran 2011 seçimlerinde 24. Dönem Manisa Milletvekili seçilmiştir. 

Bu dönem içerisinde TBMM Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği , TBMM Çevre Komisyonu Üyeliği, TBMM Darbeleri İnceleme, Araştırma Komisyonu Üyeliği, TBMM Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu Üyeliği, TBMM Türkiye Macaristan ve Türkiye Kostarika Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Vekilliği, TBMM Türkiye Özbekistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, AK Parti Denizli İli Koordinatör Milletvekilliği, 2013 – 2014 AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı, 2013 – 2014 AK Parti Genel Merkez Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 

7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde 26. Dönem Manisa Milletvekili olarak yeniden TBMM’ye giren Selçuk Özdağ, 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçilmiştir. 

Kongre sonrası yapılan ilk MKYK toplantısında ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görevlendirilmiştir. 

Halen bu görevine devam eden Selçuk Özdağ’ın yayınlanmış 5 adet kitabı ve çok sayıda makalesi mevcuttur. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Kursu Öğreticiliğinden emekli olan Huriye Özdağ ile evli olan Doç. Dr. Selçuk Özdağ, iki kız çocuğu babasıdır.

Ahmet Davutoğlu’na AKP’den ihraç talebi - Son dakika

Ayhan Sefer ÜSTÜN Kimdir?

21 Ağustos 1970’te Adapazarı’nda doğdu. Baba adı Osman, anne adı Zeynep’tir.

Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.Serbest avukatlık yaptı. İlim Yayma Cemiyeti, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Sakarya Şubesi Kurucu Üyeliği görevlerinde bulundu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve AK PARTİ Sakarya Merkez İlçe Kurucu Başkanlığı görevlerini yürüttü.22, 23 ve 24. Dönemde Sakarya Milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği ve AK PARTİ Grup Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı yaptı. AK PARTİ İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.Orta düzeyde Almanca bilen Üstün, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bir Yorum

  1. Partinizden ihraç etiniz ama gönlümüzden asla seviliyorsun AHMET DAVUTOĞLU ve arkadaşları