Politika

Aile Bakanı Kaya'dan Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemine İlişkin Değerlendirme

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti’nin seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu İstanbul’da bazı açıklamalarda bulundu. 

AK Parti’nin seçim sürecinde yürüttüğü çalışmaları değerlendiren Bakan Kaya ayrıca Aile Bakanlığı’nın sunduğu hizmetlere ilişkin açıklamalar yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kadın, çocuk, yaşlı, hasta ve yardıma muhtaç insanlara yönelik önemli hizmetleri olduğunu vurgulayan Bakan Kaya ayrıca 24 Haziran’dan sonra uygulamaya geçecek olan Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemini değerlendirdi. 

OLİGARŞİK YAPIYI YOK ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yapmış olduğu konuşmasında uygulamaya girecek yeni sistemin avantajlarından bahsetti. Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminin çok güçlü bir hükümet sistemi olacağını ifade eden Bakan Kaya önemli ifadeler kullandı. 

“Yeni sistemde çok daha güçlü bir yönetim anlayışı olacak. İnşallah oligarşik sitemi kırmaya yönelik bir sistem olacak. Çok daha kısa sürede bitmesi gereken bir işlem, bürokrasi yüzünden uzuyor. Yeni sistem de bu sıkıntılar olmayacak. Çok güçlü bir hükümet sistemi olacak. Kurumların sayısı azaltılacak, devletin yeniden yapılanması için çok ciddi bir çalışma var. Oligarşik yapıyı yok etmek için çalışıyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA