Politika

AK Parti Ankara ve İstanbul İçin Anket Yaptırdı !

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti kurmayları Ankara ve İstanbul adaylarını belirlemek için bir çalışma yürütüyorlar. İki önemli şehrin yeniden kazanılması için AK Parti özel bir şekilde çalışıyor.

Yenişafak Gazetesinden Fazlı Şahan’ın aktardıklarına göre AK Parti tarafından alternatifle değerlendiriliyor. Bu çalışma kapsamında AK Parti İstanbul ve Ankara’da 20 aday için anket yaptırdı.

ANKET DÜZENLENDİ

AK Parti kurmayları tarafından 81 ili kapsayan 700 sayfalık raporun yanı sıra İstanbul ve Ankara için ek bir çalışma yürütüldü. İki büyükşehir için geniş kapsamlı değerlendirmeleri içeren rapor da Erdoğan’a sunuldu. Ankara ve İstanbul raporlarında, iki şehir için aday olması muhtemel 10’ar isim yer aldı. AK Parti kaynakları tarafından gizli tutulan bu isimlerle ilgili olarak farklı anketler düzenlendi.

AK PARTİ İLÇELER İÇİN DE ÇALIŞIYOR

Yapılan çalışmalarda aday olması muhtemel isimlerin adaylığı durumunda kazanma şansları teker teker ele alındı. Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerine ilçelerin etki oranları da hazırlanan bu çalışmada yer aldı. Ankara’nın 25, İstanbul’un 39 ilçesinin oylarının kent geneline nasıl yansıdığı da rakamlarla ortaya konuldu. İlçelerdeki mevcut belediye başkanlarının performansı ve durumu, muhalefetin elinde olan belediyelerde vatandaşın memnuniyet oranı da teker teker değerlendirildi.