Politika

AK Parti'den Önemli İdam Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, NTV’de katıldığı canlı yayında çeşitli açıklamalarda bulundu. Hayati Yazıcı açıklamalarında AK Parti’deki kongre hazırlıkları ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Canlı yayında Hayati Yazıcı’ya 18 Ağustos’ta gerçekleştirilecek 6. Büyük Olağan Kongre’de partide ne gibi değişikliklerin olacağı soruldu. Bunun üzerine Hayati Yazıcı ise çok genç bir parti olduklarını ama Türkiye’yi 16 yıldır tek başlarına yönettiklerini hatırlatarak çok özgün, icraatın merkezine bireyi, siyasetin merkezine milleti alan, millete yaslanan partinin AK Parti olduğunu vurguladı.

İDAM AÇIKLAMALARI

Tüm bunların yanı sıra Hayati Yazıcı idam tartışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu. Yazıcı açıklamalarında idamın çok boyutlu bir konu olduğunu, bu konuda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemine saygı duyduklarını ifade etti. Ayrıca Yazıcı açıklamalarının devamında bunun doğru olduğunu aktararak idam konusunda karar almak için AK Parti’nin Mecliste yeterli çoğunluğa sahip olmadığını, referandum için de 360 rakamının öne çıktığını belirtti.

Konu ile ilgili olarak Hayati Yazıcı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bütün bunlar değerlendirilir ama Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin Komisyon protokolünü imzalamışız, o protokolden dönüş olmamış. Ayrıca Birleşmiş Milletler üye ülkelerin imzaladığı Siyasi Haklar Sözleşmesi var. Elbette bütün bunları irdelemek gerekir ama ne olursa olsun yasalar yerlidir, millidir. Yasaların kaynağı toplumdaki algıdır, etik kurallardır, ahlaki kurallardır. Yani yasaya ruh veren, şekil veren, hedef kitlesi toplum nezdinde onu saygın hale getiren bu toplumsal algıdır. Bir toplumda bu tür talepler varsa siyaset bu taleplere karşı duyarsız kalamaz.”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin idamı TBMM gündemine getirmelerine ilişkin yaptığı açıklama hakkında da Hayati Yazıcı açıklama yaptı. Yazıcı açıklamalarında öyle bir şeyin olamayacağını Anayasa değişiklik teklifini verebilmek için belli sayıda imzanın gerekli olduğunu ifade etti. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA