Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Turan'dan Zorunlu Askerlik, 21 Gün Eğitim ve Af Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Habertürk’te Kübra Par’ın sunduğu Açık ve Net programına konuk oldu ve burada çok önemli konular hakkında açıklamalar yaptı. 

Bu kapsamda bedelli askerlik, profesyonel askerlik, af konusu, CHP’nin kurultay iddiaları, İYİ Parti’de Meral Akşener’in istifası gibi konular hakkında görüşlerini paylaşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın açıklamalarını sizlerle buluşturuyoruz. 

BEDELLİ ASKERLİK

Bedelli askerlik konusu hakkında açıklamalarda bulunan Bülent Turan 21 günlük eğitim konusuna değindi. Bu konuda gençlerin talepleri olduğunu ifade eden Bülent Turan, ”Gençlerin talepleri var bir rahatlama var, bunu gençler rahatlasın diye aldık. 21 günü çok bulsalar da 6 ay nerede 21 gün nerede. Yeni dönemlerde askerimizin de, güvenliğimizin de şehit ailelerimizin de taleplerine göre bir formül bulunacak. Bu talepleri biz revize etmek durumundayız. Profesyonel ordunun milletin güvenliği açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz.” açıklamalarında bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan açıklamalarında ayrıca bazı grupların 21 gün eleştirisi olduğunu ancak bazı gruplarında az da olsa askerlik yapalım şeklinde düşünceleri olduğunu söyledi. 

AF KONUSU

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan seçim öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi tarafından dile getirilen af konusuna dair açıklamalarda bulunarak konunun gündemde olmadığını söyledi. “Af gibi önemli konular, her konuştuğumuzda toplumda beklentiyi arttıran konulardır. Şu an AK Parti’nin gündeminde af yok”

ZORUNLU ASKERLİK

Katıldığı program kapsamında kendisine yöneltilen “Ak Parti’de zorunlu askerliği tamamen kaldırma gündemi var mı?” sorusuna yanıt veren Bülent Turan, zorunlu askerliğin devam edeceğini ama askerlik hizmeti ile ilgili yeni bir formül geliştirileceğini söyledi.  “Hayır, zorunlu askerlik bu ülkenin ihtiyacı. Ülkemizin Batı’sında ve Güney’inde problem var. Bu temel bilgiyi ve eğitimi almak bizim insanımızın da faydasına. Askerle milletin arasındaki bağı koparmamak lazım. Askerle millet arasındaki bağ, zorunlu askerlik de olur. Öyle bir formül oluşturalım ki, hem askerimizin talebi karşılansın hem de üniversite okuyan, iş sahibi olan kardeşlerimize mani olmadan bu işi yapalım. Bunun değişik formülleri var”

VEKİL TRANSFERİ

AK Parti Grup Başkanvekili Turan programın sunucu Kübra Par’ın “AK Parti’ye katılmak isteseler siz “Gelmeyin” mi diyeceksiniz?” soruna yanıt verdi. 

“Şu an böyle bir gündemimiz yok. Biz, kapalı kapılar ardında yapılan siyasetin doğru olmadığını ve böyle yapan herkesin kaybettiğini düşünüyoruz. İYİ Parti’nin kurulma aşaması doğru değildi. MHP’den koparak farklı bir tarzdı, kendi tercihleriydi. Bu tarzın toplumda karşılığı olmadığını herkes gördü. Bu operasyonu yapanlar İYİ Parti’nin en çok AK Parti’ye zarar vereceğini düşündüler. Ama halk, irfan ve izan sahibi. Gördük, bunlar AK Parti’ye değil; daha çok CHP’ye zarar verdiler. O yüzden şu an kapanmaya çalışıyor olabilir. Akşener’in hangi gerekçelerle “Hayır” dediğini bilmiyorum. Bir liderin iki tweet’le “Hayır” dememesi gerekir. Liderler hapse girer, kavga eder, gerginlik olduğu zaman sabreder; öyle lider olunur. Yoksa “Bana iki kişi kızdı, çok oy almadım, bıraktım” denmesini doğru bir tarz olarak görmüyorum. İki tweet’le istifa etmeyi, bir genel başkana yakıştıramıyorum. O yüzden, devamında fayda görüyorum”

KEMAL KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMASI

Bülent Turan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Hanımefendi’yi ikna etsinler, göreve devam etsin” açıklamasıyla ilgili olarak da değerlendirmelerini paylaştı. AK Parti Grup Başkanvekili Turan konuya dair,  “İkna Etsinler. Havaya girip, daha dün, “Tayyip Erdoğan’ı yok edeceğim” diyen bir insanın bugün istifa ediyor olmasını trajikomik buluyorum. İstifa etmesin; kendisi partisinden az oy aldı, çalışıp daha çok oy alsın. İstifa etmeyip, ikna edilmesinde fayda görüyorum. Hatta kendi partisi ikna edemiyorsa, ortaklık yaptıkları Sayın Kılıçdaroğlu gidip ikna etsin. Biz, Meral Hanım’ın devam etmesinden keyif alırız” açıklamasında bulundu.

Kamupersoneli.net – ANKARA