Politika

AK Parti MHP Yerel Seçim İttifakı Şekilleniyor!

AK Parti ve MHP arasında gerçekleşecek ittifakın ana ilkesi “CHP ve HDP” partilerinin olmadığı yerlerde yarış, olduğu yerlerde güçlü olan adayda beraberlik olacağı ifade ediliyor.

Ayrıca AK Parti’nin ve MHP’nin elinde bulundurduğu belediyeleri CHP ve HDP’ye kaptırmamak adına yeniden kazanmak adına birbirlerinden destek alacaklar.

Ancak muhalefet rakip partilerin güçlü olmayarak, AK Parti ve MHP’nin güçlü olduğu bölgelerde ise karşılıklı adaylar yarışa dahil olacak ve güçlü olanın kazanmasına olanak sağlanacak.

AK Parti ve MHP arasındaki ittifak görüşmelerinin kurmaylar düzeyinde başlamış olması neticesinde ilk detayların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ve Almanya ziyaretleri dönüşünde yapılabileceği konuşuluyor.

Yapılacak olan görüşme ile ilk detaylar neticesinde izlenecek yol haritası ve çerçeveye kavuşulacak olması beyanları oluşturuluyor.

Özellikle MHP Lideri Bahçeli’nin, partisinin ittifak kararı ve yaklaşımına ilişkin açıkladığı detaylar, AK Parti kanadında ileriye dönük çalışmalar konusunda temel oluşturabilecek nitelik taşımakta.

AK Parti kurmayları aday belirleme konusundaki çalışmaları yürütürken, bir yandan da Bahçeli’nin açıkladığı bölgeler ve hassasiyetleri dikkate alarak nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini göz önünde bulunduruyorlar.

Kamupersoneli.net I ANKARA