Politika

AK Parti'nin İstanbul Adayı Numan Kurtulmuş Olacak İddiası!

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un İstanbul Büyükşehit Belediye Başkanı adayı olacağı iddia edildi.

Söz konusu iddia Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 24 Haziran 2018 tarihinde ittifak yaptığı MHP’li Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan geldi.

Enginyurt Şile’de katıldığı bir toplantıda 24 Haziran’da ittifak yaptıkları AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un olacağını sözlerine ekledi.

Milli Gazete’nin haberine göre; “Ben size bir haber vereyim” diyerek başladığı konuşmasında “Numan Kurtulmuş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı.” dediği ifade ediliyor.

Enginyurt konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamasında ise;

“Numan Kurtulmuş İstanbul Başkan adayıdır. Nereden çıkarttın bunu diyeceksiniz. Ben bugün buraya Esenyurt ESOF (Esenyurt Ordu Dernekleri Federasyonu) binasının açılışı için gelmiş bulunmaktayım.

Ancak beni dün aradılar ve Numan Bey dediler “ertele” dedi dediler. Dernek binasının açılışının Numan Bey erteletmiş. Ben bir siyasetçiyim ve iyi de bir siyasetçiyim.

Benim aklım öyle fazladır ki; bana göre zekatını versem birilerine 40 yıl yeter.

Ancak ben buradan şunu anlıyoruz. Demek ki Numan Bey İstanbul adayı. Çünkü Kasım ayına kadar adaylar belli olur değil mi?

O zaman geniş bir açılış yapacak orada dedim. Hayırlı olsun. Ben de şunu söylüyorum. Biz öyle bir siyasetçiyiz öyle bir Ordu aşığıyız, öylesine bir Türk milliyetçilisiyiz ki nefsimizi gerektiğinde ayaklar altına alırız.

Numan Kurtulmuş’u hiç sevmem. O da beni sevmez. Ama Numan Kurtulmuş Büyükşehir adayı olduğunda; partim bir karar aldı. İstanbul’da Büyükşehir adayı çıkarmayacak” dedi.

Kamupersoneli.net