Politika

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal'dan Bahçeli'nin Af Talebine Yanıt!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sözcüsü Mahir Ünal Adil Öksüz ile alakalı olarak yapılan yorumlara yanıt verirken seçim anketine yönelik olarak açıklamalarda bulundu.

Ayrıca kader mahkumlarına af talebinde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik olarak açıklama yaptı.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın açıklamalarından satır başları;

MİLLETVEKİLİ LİSTELERİ

7 Haziran ve 1 Kasım’da 170 kişinin üstünde değişiklikler yapıldı. Üst kurul temayül yoklamasını kontrol edecek.

Milletvekilinin Meclis performansına, komisyona katılımına, kendi ilindeki yerel siyasete katkısını inceleyecek.

Kendi seçim bölgesinin memnuniyetine bakılacak. Hem mevcut vekiller, hem de aday adayları değerlendirilerek bir kan değişimi söz konusu olabilir. Bizim siyasetimiz biraz da bayrak yarışına benzemektedir.

ANKETLERİN SON DURUMU

Bizler parti olarak her zaman için sayısal olan ile değil siyasal olan ile ilgilenmiş durumdayız. Sizler sayılara takılı kalırsanız siyaseti geri bırakırsınız.

Siyaset toplumsal sorunları ve ihtiyaçları yönetme sanatıdır. Biz kamuoyu araştırmalarında daha çok seçmen algı haritasını araştırıyoruz.

Farklı kesimlerin talepleri, diğer kesim bu talepleri nasıl değerlendiriyor? Türkiye’de sessiz bir çoğunluk var, seçimi bunlar belirliyor.

İzleyen, takip eden, sandıkta söz söyleyen bir kesim var. O kitlenin bunları nasıl okuduğu önemli.

ORTAK MİTİNG

Henüz biz mitingleri planlamış durumda değiliz. Kaç miting yapılacak, planlaması gerçekleştirilmemiştir. Biz zaten sürekli sahadayız.

Son olarak İzmir ve İstanbul kongreleri ile 51 ilde miting yaptı. Salona girmeden 50 ila 150 bin arasında değişen miting yaptı.

Biz sürekli sahadayız, cumhurbaşkanımız, başbakanımız, genel başkanlarımız sürekli sahada. Ramazan ayı da geliyor, onun sükunetine de uygun davranmak gerekiyor.

Biz Ramazan ayı boyunca gürültülü bir seçim düşünmüyoruz. Cumhurbaşkanımız sürekli söylüyor, gönüllere girmeden sandıktan çıkamazsınız. Bu rıza inşaasıdır

ÖNERİSİ

Sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımız gerekli açıklamaları yapmıştır.

ADİL ÖKSÜZ

Seçmen davranışını belirleyen değişkenler nelerdir? Kamuoyu araştırmaları ile seçim sonucu analizidir.

Bu milletin terazisi çok sağlam, hiç şaşmıyor. Seçmen artık rasyonel tercih modeline göre oy veriyor.

Oy verme davranışında rasyonel tercih öne çıkıyor. Seçmen hepimizi izliyor, konuşmalarımıza bakıyor. Toplumun merkezini oluşturan ana kitle takip ediyor, bakıyor. Böyle şeylere prim verir mi? Böyle komple teorilerine prim verir mi? Abes ile iştigal.

Kamupersoneli.net I ANKARA