Politika

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcılığına Getirilen Metin Bulut Kimdir?

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcılığı atamaları yapıldı. Teşkilat Başkan Yardımcılığını Elazığ Milletvekili Metin Bulut Getirildi.

Metin Bulut Kimdir?

1971 Yılında Elazığ’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Elazığ’da tamamladıktan sonra Yükseköğrenimine Fırat Üniversitesi ”Fen Edebiyat Fakültesinde” devam etti. Bu bölümden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitenin Tıp Fakültesin de “Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalında” yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı bölümde bir dönem doktora dersleri aldı. Sonraki yıllarda ikinci üniversite olarak “Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden” mezun oldu.Öğrencilik yıllarında başlamış olduğu ticari ve sosyal yaşantısını bugün de devam ettirmektedir.

Ticari Hayatı:

Hanedan Gurup İnşaat Turizm Ltd. Şti. Sosyal Tesis İşletmeleri (Düğün salonları, çok amaçlı toplantı ve kongre salonları) Kurucu ve Yöneticiliği.

Doğu Tekstil Turizm Ltd. Şti. Spor Kompleks İşletmeleri (Halı sahalar, aqua park ve yüzme havuzları) Kurucu ve Yöneticiliği.

Atılım Danışmanlık Turizm Pazarlama Tic. Ltd. Şti. Kurucu ve Yöneticiliği yapmaktadır.

Sosyal Hayatı:

İlk gençlik yıllarından itibaren sivil toplum, düşünce, yardımlaşma ve dayanışma cemiyetlerinin farklı kademelerinde gönüllülük esasıyla aktif görevlerde bulundu.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği(MÜSİAD)’ne 1997 yılında üye, 1998-2008 yıllarında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2008-2010 yılları arasında “Yönetim Kurulu Başkanlığı” ve “MÜSİAD Proje Koordinatörlüğü” yaptı. Şehrin belirli mahallelerinin kentsel dönüşüm programına alınması için yoğun çaba gösterdi.

Halen MÜSİAD “Yüksek İstişare Kurulu” üyesidir.

2005-2008 yılları arasında “Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Üyeliği” yaptı.

Harput Tarih Turizm Sosyal Hizmetler ve Çevre Vakfı (HARVAK) “Mütevelli Heyet Üyesidir.

Elazığ Eğitim Sanat Kültür Araştırma Tanıtma ve Hizmet Vakfı (ELESKAV) “Mütevelli Heyet Üyesidir.

Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.

Elazığ Sivil Tolum Kuruluşları Platformunun” kurulmasına öncülük etti. Bu platform sosyal, siyasal ve kültürel tüm konularda işbirliği ve güç paylaşımını esas alıyor. Platform şu an sorun çözen, proje geliştirip takip eden şehrin aktif kanaat merkezi konumundadır.

İş ve Turistik Amaçlı Yurt dışı Seyahatleri:

Almanya, Slovakya, Hollanda, Fransa, Macaristan, Belçika, Lüksemburg, Suriye- Suudi Arabistan’da uluslar arası fuar ve iş gezileri.

Amerika (IBF ) İnternational Businnes form,- Macaristan Romanya Ticaret ve Sanayi Odaları İş Geliştirme Çalıştayları, İran, Dubai İş Formlarına katıldı.

Eğitim Amaçlı Yurt dışı Seyahati:

Amerika (U.S.A) Boston’da, Businnes&Management Certifigate’de dil ve yerel yönetimler eğitimi aldı. Çok iyi derecede İngilizce, orta derece Arapça  bilmektedir.

Öğrenciliğinin ilk yıllarından beri kültür, sanat, siyaset, tarih, din, psikoloji, felsefe, estetik-mimari, şehir ve medeniyet okumaları yapıyor.Edindiği birikimini yaşadığı şehrin hizmetinde daha aktif olarak kullanabilmek için “Adalet ve Kalkınma Partisinde” kurulduğu günden bugüne aktif siyaset içinde yer alıyor. 2011 yılı seçimlerinde milletvekili adayı oldu. 

Bilişim teknolojilerine olan ilgisi birçok program bilip kullanmasını sağlıyor. Profesyonel dalgıç ve botanik bitki ilgilisidir.

Evli ve üç çocuk babası olan Metin Bulut, Elazığ’ da ikamet ediyor.

Kamupersoneli.net  | Ankara