Politika

AKP’de istifalar peş peşe geldi!

Peş peşe gelen istifaları, AKP Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran verdi. Başaran, AKP’li 5 ilçe başkanının istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ilçe başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Başaran, istifa gerekçelerini şu ifadelerle açıklamaya çalıştı;

İSTİFA GEREKÇELERİ

“Bu noktada sağlık problemlerini, iş yoğunluğunu ve diğer sebepleri gösteren Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Karesi ve İvrindi ilçe başkanları, devam etmeme kararı aldıklarını ve müsaade istediklerini ifade etti. Biz de kendilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz.” ifadesini kullandı.

Öte yandan kendi isteği ile görevden ayrıldığı söylenen Karesi İlçe Başkanı Sezai Doğan, bir açıklama yaparak, görevi kendi isteği ile değil, il başkanının isteği ile bıraktığını belirtti.

Görevi il başkanı ve AKP Genel Merkezi’nin isteği ile bıraktığını kaydeden Doğan, şu ifadeleri kullandı:

“Kasım 2018 tarihinden itibaren yürütmekte olduğum AK Parti Karesi İlçe Başkanlığı görevimden İl Başkanlığımızın isteği ve AK Parti Genel Merkezimizin takdiri doğrultusunda bugün itibarıyla ayrılıyorum”