Politika

Ali Babacan'ın Kuracağı Yeni Parti’nin kuruluş tarihini açıkladı

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, bugünkü “Babacan’ın partisinin tarihini açıklıyorum…” başlıklı yazısında partinin kurulacağı tarihi açıkladı. Orhan Uğuroğlu, “Babacan’ın ‘ekonomi, eğitim, sağlık, güvenlik, dış politika, medya, çalışma hayatı, çevre’ gibi birçok alanda komisyonlar kurarak partinin programını hazırlamaya başladığını da vurgulayayım” ifadelerini kullandı.

“Babacan ise henüz medya önüne çıkmadı ama burada ilk kez açıklayayım” diyen Uğuroğlu, tarihi şöyle yazdı:

Ali Babacan’ın yeni partisinin kuruluş tarihi: 02.02.2020

“Abdullah Gül önderliğindeki Ali Babacan’ın partisinin ne zaman kurulacağını ilk kez açıklayayım.
Kuruluş tarihi: 02.02.2020
Bence de 2 Şubat 2020 Türkiye’yi yönetmeye talip olan parti için müthiş bir tarih çünkü partililerin aklında kalması için rakamların ahengi çok önemli.”

‘Beyanname ve dosyalar hazırlanıyor’

Ali Babacan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ünbirlikte kuracağı iddia edilen yeni partiye ilişkin olarak konuşan Gül’e yakın bir isim, Babacan’ın yol haritasına ilişkin, “Önce ekip oluşturuyor, önce kadro oluşturuyor, konuları bilenlerden ayrı ayrı, sonra bunlar oturup çalışacak, bunlar bir beyanname gibi bir şey hazırlayacak, Türkiye’nin her meselesini bu ekip hazırlayacak. Böylece ortak aklın eseri olan ortaya bir şey çıksın, müşterek görüşler. Bu ekip ortaya ortak aklın eserini ortaya çıkaracak, Ali Babacan bunun kadrosunu oluşturmakla meşgul” diye konuştu.

GÜL DİYARBAKIR’DA MİTİNG YAPMAYACAK, “ABİ” POZİSYONU DEVAM EDECEK

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre; Gül’e yakın bir isim, son günlerde çıkan “Diyarbakır’da miting yapacak” iddiasının doğru olmadığını belirterek, “Öyle bir şey yok. ‘Abdullah Gül miting yapacak’ diye bir şey yok, ne miting programı var, ne öyle bir şey var, ne öyle bir düşüncesi var, öyle bir şey yok. Ali Bey (Babacan) bir şey danışmak isterse, görüşmek isterse, eski arkadaşlar, görüşlerine başvuruyor, o da söylüyor” dedi.

GÜL, MUHALEFETİN ORTAK ADAYI OLUR MU?

Bu arada Meclis kulislerinde parlamenter sisteme dönülmesi halinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olarak Gül’ün üzerinde bir uzlaşma sağlayabileceği konuşuluyor.

BABACAN ÖNCE EKİP, KADRO OLUŞTURUYOR

Edinilen bilgiye göre parti kuracağı ifade edilen eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yol haritası da belli oldu. Partinin kuruluş takvimi yılsonunu bulacak.

OLUŞTURULAN KADRO BEYANNAME ŞEKLİNDE METİN HAZIRLAYACAK

Babacan’ın yol haritasına ilişkin de, “Önce ekip oluşturuyor, önce kadro oluşturuyor, konuları bilenlerden ayrı ayrı, sonra bunlar oturup çalışacak, bunlar bir beyanname gibi bir şey hazırlayacak, Türkiye’nin her meselesini bu ekip hazırlayacak. Böylece ortak aklın eseri olan ortaya bir şey çıksın, müşterek görüşler. Bu ekip ortaya ortak aklın eserini ortaya çıkaracak, Ali Babacan bunun kadrosunu oluşturmakla meşgul” denildi.

DOSYALARLA VATANDAŞIN KARŞISINA ÇIKILACAK

Oluşturulacak bu ortak aklın Türkiye’nin sorunları, meseleleri üzerine kapsamlı dosyalar hazırlayacağı da belirtildi. Yeni oluşumun insan hakları ve özgürlükler, hukukun üstünlüğü, çevre, ekonomi, çoğulcu demokrasi konusuna dikkat çekeceği kaydedildi.

KADRO DA İKİ ÖZELLİK ARANIYOR

Edinilen bilgiye göre kadro konusunda; birlikte çalışacak ekip için iki özellik aranıyor. Birincisi; dürüst, sözüne güvenilir, sağlam irade sahibi, başkasından emir almayan kendi iradesiyle karar veren, hak hukuk gözetmek. İkincisi de yaptıkları işte başarılı mı? Hedefin ise temsil gücü yüksek ve geniş kadro oluşturmak olduğu ifade ediliyor.

BABACAN KAMUOYUNU ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BİLGİLENDİRECEK

Babacan bir süre daha kamuoyunun önüne çıkmayacak. Babacan, başlatmış olduğu çalışmalarla ilgili önümüzdeki günlerde de kamuoyunu yapacağı açıklamayla bilgilendirecek.

Bir Yorum

  1. Birini feteddiniz iyipartimidir nedir onuda fetedersiniz size oymu verilirbe tererüsle nefarkiniz var defolun gidin

  2. yani.akparti daha.iyi.bir parti mi.kuracakmisiniz.yahu.birakin.bunlari.bu.paralar.kimin.cebinde cikacak.tabiki.bizim gibi garibanlar tabiki nasil.olsa.size.bişi olamaz.olan.bizim gibi garibanlar oluyor parti kurma.çocuk oyuncak.yaptiniz.peki siz.ne.yüzle gelip.bizde ne.yüzle oy.isteyeceksiniz ben.14.yıldır akparti teşkilatı yim okadar secim gunleri gece gündüz yağmur altinda çamur altında çalışıp dolaşıp çalışıp sonra kazaninca bize yardimci olmuyor lar. peki siz.nasıl bize.yardimci olacaksiniz.ben.artık hic.kimseye inanmam.zaten doğru dürüst olaydiniz akparti yurturdunuz.nasil olsa akparti deki.hırsızlar götüren götürdü şimdi sıra sizde sizde alin.30 ve 50 tane.hırsızlar karnilari doyrun.aman.sakin.doğu anadluya.gelmeyin.bıktım sizin yalaninizda

  3. Menderesi üç A.lar astı noldu Menderes unutulmaz kahraman oldu ama üç A.lar Tarihin çöplüğüne atıldı kılavuzu karga olanın burnu …… Çıkmaz bukez yeni.üç A.lar sahne aldı çöplük olmak için

  4. Menderesi üç A.lar astı noldu Menderes unutulmaz kahraman oldu ama üç A.lar Tarihin çöplüğüne atıldı kılavuzu karga olanın burnu …… Çıkmaz bukez yeni.üç A.lar sahne aldı çöplük olmak için