Politika

Ali Babacan'ın partisine katılacak isimler kimler?

Ali Babacan’ın kuracağı parti ile ilgili her gün yeni bir haber yeni bir iddia ortaya atılıyor. Gazeteci-yazar Fehmi Koru, Ali Babacan liderliğinde kurulacak yeni partiye dair değerlendirmelerde bulundu. Koru, “Abdullah Gül, Beşir Atalay, Mehmet Şimşek ve Haşim Kılıç oluşumun içinde. Bu ay içerisinde kamuoyunun karşısına çıkacaklarını tahmin ediyorum” diye konuştu.

Yazar Fehmi Koru, ayrıca  “Tayyip Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı yapılırsa şansları yok” yorumunu da yaptığı açıklamada yer verdi.

Abdullah Gül’e yakınlığıyla tanınan Fehmi Koru daha öce yazdığı bir yazıda da  şu ifadelere yer vermişti:

“Abdullah Gül en başından beri bu işin içerisinde. Ama işin liderliği Ali Babacan’da. Başından itibaren süreci takip ediyor. Kendisi de temaslarda bulunuyor. Zannediyorum böyle bir teklifle karşılaşırsa oturup, düşünecektir. İşin sonuna kadar da içinde olacağını düşünüyorum. Kurucu kadrosunda olması elzem görünüyorsa olmaması için bir sebep yok. Beşir Atalay da öyle. Devlette önemli görevler üstlenmiş bürokratlar da böyle bir oluşum içerisinde. Haşim Kılıç’ın da bu oluşumun içinde olacağını düşünüyorum. Mehmet Şimşek bildiğim kadarıyla hareketin içinde. Ama kurucu olacağı anlamına gelmiyor. Şimşek’in ismi baştan beri anılıyor. Birol Aydemir’le birlikte şu anda devletten emekli olmuş her alandan şu anda bu oluşumun tabanını oluşturmaya çalışıyorlar.”

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de yer alacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra AK Parti’den istifa eden Ali Babacan yeni parti kurma çalışmalarını sürdürüyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan yardımcılarından Beşir Atalay, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç, eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir’in de yer aldığı isimlerle partinin kurucu kadrosunu oluşturmak için çalışmalarını yaptığı öğrenildi. Yeni parti içerisinde yer alan eski Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek’in yurtdışında olduğunu ancak kurulacak partinin içerisinde bulunduğunu öğrenildi. Şimşek’in partinin kurucu kadroda yer alıp almayacağının henüz kesinleşmediği öğrenildi.

Konuya ilişkin kulis bilgilerini paylaşan bir diğer isim ise Yazar Nagehan Alçı oldu. Alçı, AK Parti’de daha önce bakanlık yapmış Hüseyin Çelik ve Ertuğrul Günay’ın Ali Babacan’ın kuracağı yeni partide yer almayacağını iddia etti. Hüseyin Çelik’in bir takım tereddütleri olduğunu kendisine açıklamalarda bulunduğu açıklayan Alçı, “Bu oluşumun liderleri ve liderlerinin politikalarıyla ilgili, tereddütlerim var” diyerek bana açıklama yaptı. Babacan hareketinde bir çatırdama var. Bir ay içinde start verileceği söyleniyor. Ama bu anlamda adımlar atılmadı. Ertuğrul Günay’ın da yaşanan bu süreçten etkilendiği ve ayrılma noktasında olduğunu duydum.” ifadesini kullandı.

Bu ay içerisinde muhakkak bir hareketlenme olacağının altını çizen köşe yazarlarından bir diğeri de Fatih Altaylı. Hatırlanacağı gibi Altaylı, dün köşesinde bu konuyu ele almış Ali Babacan’ın sağ kolu olacağını düşündüğü ismin Birol Aydemir olduğunu açıklamıştı. Yer alacak isimlerin ise şimdiden yeni parti içinde yer alacağı muhtemel görülen Abdullah Gül ve Sadullah Ergin arasında tartışma konusunu olduğunun altını çizmişti.

Bir Yorum

  1. MHP ve AKP ye karsı duran hıc bır parti uzun surmez coker bırde turkıyeyı bolmek adı altında kuruluyorsa sayın Recep Tayyip Erdoğanı bitirme anlamında kuruluyorsa hıc bır zaman basari elde edemezler ve kesinlikle denemesınler tavsiye etmem benım dusuncen bu
    TESEKKURLER

  2. bencede artık şu partiyi biran önce kurunda bu ülke kendine gelsin artık yeni partiliyim

  3. bunlar ülkeyi satacaklar
    vatansevere karşı kurulan parti
    hain partisidir
    utanmaz haysiyetsizler
    birgün gelir yaptığınız pisliğin bedelini sizde odersiniz
    nankörler

  4. Tobb da şuan görevli olan eski Niğde milletvekili Erdoğan Özeren de şahsımca bu oluşumun içinde,ama şuan açıkça destek verdiğini belirmez,Niğde teşkilatlanması onun okontrolünde olur mUhtemelen Nevzat Baloğlu il teşkilatını kurar

  5. Politikacılık +Siyasetçilik = YALANCILIK
    Olan Garibana Olur. Herkes kendi cebini ve çevresini rantını düşünüyor, Adaletsiz Türkiyede.